Saniter | Bilimsel Platform

Ana Sayfa'ya Giriş / Home Page
Geri Git   Saniter | Bilimsel Platform > Saniter | Genel / General > SANİTER Tanıtım / Introduction

Saniter Bilimsel Platform | Daha çok paylaşım = Daha çok bilgi. Hemen Üye Olun | saniter.com.tr

Seçenekler / Options Stil
Eski 27-08-2008, 13:28
fulya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fulya fulya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Saniter Yönetim

Üyelik tarihi / Join Date: Aug 2008
Mesajlar / Messages: 420
Teşekkürler: 82
121 Mesajıyla 183 Teşekkür Aldı
fulya - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Saniter

1994 yılında Yunanca sağlık anlamına gelen Sanita kelimesinden esinlenerek Saniter Gıda-Çevre Bilimi ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şirketini toplu gıda üretimi ve tüketimi yapan firmalara analiz ve gözetim hizmeti vermek için kurduk.

Özellikle toplu gıda üretimi ve tüketimi yapılan firmalarda Gıda güvenliği ve Hijyen standartlarının sağlanması, CE belgelendirmesi için gerekli mikrobiyolojik ve kimyasal analizler, EUREPGAP ve HACCP sistemleri konusunda , hammaddeden başlayıp son ürüne kadar geçen süreçte mikrobiyolojik ve kimyasal analizler, personelin hijyen ve laboratuar çalışmaları konusunda eğitilmesi gibi alanlarda hizmet veriyoruz.

Endüstriyel analiz laboratuarları çalışma prensiplerimiz ISO 17025 Standardı çerçevesinde dokümante edilmiş ve TÜRKAK tarafından belgelendirilmiştir.

1998 yılından beri düzenli olarak analizlerimizin doğruluğu Quality Management tarafından test edilmektedir. Kraft Jacobs Suchard ve Mars’ın Türkiye’de onayladığı ilk patojen mikroorganizma analiz laboratuarıyız.

Bunlara ek olarak, Sağlık ve Tarım Bakanlığından Özel Gıda Analiz Lab. Kuruluş ve Faaliyet belgesi, NQA ISO 9001:2000 Kalite Belgemiz bulunmaktadır. Ayrıca, TSE Taşeron Laboratuar Belgemiz de mevcuttur.

Saniter Gıda Ltd.Şti. olarak kalite politikamız, bilimselliği, tarafsızlığı ve gizliliği ön plana alarak gıda güvenliğini ve halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalar ile eğitim faaliyetlerinde bulunmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Müşterilerimizin taleplerini kalite, zaman ve fiyat açısından en iyi şekilde karşılamaktır. Gerek personel gerekse cihaz açısından her zaman en iyi kalite, en ileri teknoloji ve bilgiyi kullanmak en önemli amaçlarımızdandır.

Tüm faaliyetlerinde güvenilirliği ve bilimselliği esas alan şirketimizin amacı muhtemel rakiplerle yarışmak değil, yapılan çalışma ve ölçümlere doğruluk ve işlerlik getirmektir.

Her türlü gıda üretimi yapan fabrikalara, catering sektörüne, otel ve tatil köylerine, sağlıklı üretim yapmaları için gerekli teknik danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu çerçeve içinde, firmaya gidilerek üretim sırasında uluslararası kontrol listelerine göre gözetim yapılmakta, riskli noktalardan numune alınmakta, çıkan sonuçlar doğrultusunda rapor sunulmakta ve herhangi bir problem varsa çözüm yolları önerilmektedir.

Laboratuarımızda her türlü gıda maddesi ve suların kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılırken, hijyen konusunda eğitimler verilerek, firmaların bu konudaki problemleri eğitimlerle giderilmektedir.

Gıda maddelerinde mikrobiyolojik veya kimyasal analizler yapıldıktan sonra uygun olup olmadığını değerlendirmek için, European Union EU (93/43/EEC) ve FAO (Food and Agricultural Organization)/WHO (World Health Organization) Codex Alimentarius CAC/RCP 1-1969 Rev.4 (2003), IFS (Int. Food Standard) Ver.5 2007, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Avrupa Standartları gibi ulusal veya uluslararası standart ve düzenlemeler kullanılmaktadır.

Avrupa Topluluğu'nun gıda üreticisi firmalara şart koştuğu EUREPGAP, HACCP, SSOP, GMP çalışmaları, firmamızın uluslar arası sertifikalı , kalifiye elemanları tarafından uygulamaya konulmaktadır.

Firmalara yönelik özel eğitimler verilerek sistemin kurulumu ve işleyebilmesi için gerekli teknik danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.

Firmalara anahtar teslim laboratuar kurmak ve sonrasında bu laboratuarlarda çalışacak personeli yetiştirmek de hizmetlerimiz arasındadır.

Saniter olarak dileğimiz, üretici firmaların önümüzdeki yıllarda hijyen, sanitasyon ve gıda kontrol analizlerinin (third party control) gerekliliği konusunda maddi yükümlülüğünü düşünmeksizin, insan sağlığını göz önünde bulundurarak bu konulardaki çalışmalara verdikleri önemin artmasıdır.

Gıda maddesi üretimi yapan fabrikalarda, catering sektöründe, otel ve tatil köylerinde üst düzey yöneticiler ve çalışan personele, standartlara uygun ve sağlıklı hizmet verilebilmesi için hizmet verdikleri sektöre bağlı olarak;

ISO 22000 (Gıda Güvenliği)

HACCP (Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi)

EUREPGAP (Taze Sebze-Meyve Üreticileri Standardı)

GMP, GLP, CE Analiz Eğitimleri

Genel Hijyen-Sanitasyon Eğitimleri

Mikrobiyolojik ve Kimyasal Analizler Konularında danışmanlık ve eğitimlerimiz sürmektedir.
Bu mesaj için tesekkür edenler:
admin (04-09-2008), funda (18-05-2010), gurcanr (28-10-2009)
Eski 01-09-2008, 14:52
fulya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fulya fulya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Saniter Yönetim

Üyelik tarihi / Join Date: Aug 2008
Mesajlar / Messages: 420
Teşekkürler: 82
121 Mesajıyla 183 Teşekkür Aldı
fulya - MSN üzeri Mesaj gönder

Bu mesaj için tesekkür edenler:
admin (04-09-2008)

Etiketler / Tags
saniter

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler / Options
Stil