![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Temizlik Maddeleri
Fiziksel (Renk, Koku, Görünüş) Klorür Tayini Toplam Serbest Alkali Tayini Serbest Kostik Alkali Tayini Nem Tayini Yoğunluk Anyonik Aktif Madde Katyonik Aktif Madde Sabun ve Prifac Tayini Aktif Oksijen Tayini Aktif Klor Tayini EDTA tayini Tuz Tayini NaCl Deterjanda pH TFM Toplam Aktif Madde Tayini Toplam inorganik fosfat tayini Gravimetrik Sodyum Sülfat Tayini Formaldehit tayini (Kozmetiklerde) Anyonik ve Katyonik Aktif madde (Şampuanda) Alkol Derecesi Tayini Suda Çözünmeyen Madde Asitte Çözünmeyen Madde Etanolde Çözünmeyen Madde Sabunlaşmamış Madde Yağ Asitleri Tayini Cu, Fe, Ni vb. Ağır Metaller Toplam Silikat Na2O Halinda Toplam Alkali NaOH içeriği Sodyum karbonat içeriği Sodyum bikarbonat içeriği Sodyum Sülfat Kalsiyum Karbonat Fosfat Bulanıklık Noktası Kararlılık Optik Beyazlatıcı Topak Tayini Uçucu Olmayan Maddeler Yüzey aktif maddelerin biyolojik parçalanma testi Toprak Analizleri İletkenlik (1/5) µs/cm 25 C0 pH Nitrat mg NO3/ /kg Fosfor mg P/kg Potasyum mg K/kg Kalsiyum mg Ca/kg Magnezyum mg Mg/kg Kükürt mg S- /kg Sodyum mg Na /kg Demir mg Fe/kg Çinko mg Zn/kg Mangan mg Mn/kg Bakır mg Cu/kg Bor mg B/kg Nem % (35 C0 hava kurusu) Yoğunluk g/cm3 Katyon Değişim Kapasitesi (KDK) Değişebilir Katyon Tayini(Na,K,Ca,Mg) Katkı Maddeleri Potasyum Benzoat Saflık Analizi Potasyum Hidroksit Saflık Analizi Potasyum Sorbat Saflık Analizi Pridoksin Hidroklorür Saflık Analizi Propiyonik Asit Saflık Analizi Sitrik Asit Saflık Analizi Sodyum Benzoat Saflık Analizi Sodyum Diasetat Saflık Analizi Sodyum Diasetatta E 262 Serbest Asetik Asit Tayini Sodyum Diasetatta E 262 Sodyum Asetat Tayini Sodyum Hidroksit Saflık Analizi Sitrik Asit Saflık Analizi Sodyum Benzoat Saflık Analizi Sodyum Diasetat Saflık Analizi Sodyum Diasetatta E 262 Serbest Asetik Asit Tayini Sodyum Diasetatta E 262 Sodyum Asetat Tayini Sodyum Hidroksit Saflık Analizi Sitrik Asit Saflık Analizi Sodyum Benzoat Saflık Analizi Sodyum Diasetat Saflık Analizi Sodyum Laktat Çözeltisi Sodium Lactate Solution Saflık Analizi Sodyum Nitrat Saflık Analizi Sodyum Nitrit Saflık Analizi Sodyum Nitritte E 250 Kurutma Kaybının Tayini Sodyum, Potasyum ve Kalsiyum Laktatlarda İndirgen Maddelerin Tayini Sodyum Sakkarin Saflık Analizi Oyuncaklar Migrasyon Testi (Ağır metaller her biri) Tutuşabilirlik Organik kimyasal bileşiklerin tayini (her biri) Boyalar İç-Dış Mekan Duvar Boyalarında Mantar ve Küf Direncinin Ölçülmesi |
|
|
||||
|
||||
|
Fulya Hanım Merhaba.
İhracat ve ithalat için Yapılan Kalıntı ,Ağır metal analizleri olsun ülkemizde sağlıklı yapılamadığını düşünüyorum.özellikle ithalat analizleri toksinler dahil insan sağlığını hiçe saymaktadır.Sonuçlar ne kadar sağlıklıdır,Denetim mekanizması yeterlimidir. Ayrıca ihracata onay verilmeyen ürünler niye iç pazara veriliyor, niye kontroller yok ,Türk insanının hayatı bu kadar ucuzmu ? Yetersiz ve yanlış düşünüyorsam beni aydınlatabilirmisiniz. Teşekkür ediyorum. |
| Bu mesaj için tesekkür edenler: | ||
funda (25-10-2008) | ||
|
|
||||
|
||||
|
özel mesaj kutunuzda
|
|
|
||||
|
||||
|
Funda Hanım Merhaba;
Sodyum Karbonat içeriği analizine ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
||||
|
||||
|
Funda Hanım,edta tayini(gübrede) çalışması yapmaktayım.Analizin ilerleyen safhasında ve hesaplamada problemler yaşıyorum.TSE nin metodunu uygulamaktayım.Konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler
|
|
|
||||
|
||||
|
edta tayini ile ilgili çalıştığım metot TS 8398 Mad.2.3.11.1.Deneyde"faktör tayini için BİZMUT NİTRATIN bilinen bir hacmi SODYUM EDTA ile titre edilir" bilgisi yer almakta.Ben bu kısmı yaptım ama formüldeki faktör kısmına ne yazmam gerekli?Eğer elinizde bu analiz metodu yoksa size göndereyim.Fotometrik geri titrasyon yerine potansiyometrik titrasyon yapmamızın yeterli olduğunu TSE'de çalışan bir bayandan öğrendim.Ayrıca verdikleri formülün yanlış olduğunu söylediler ve bir türlü doğrusunu öğrenemedim.Bu konuda acil yardıma ihtiyacım var?Elinizde başka bir metod varsa gönderebilir misiniz?Teşekkürler
|
|
|
||||
|
||||
|
Merhaba halime hanım
Örnek Faktör hesabı: Hazırlamış olduğunuz 0.1 M Bizmut nitrattan 10 ml aldınız. İçerisine uygun indikatörü koydunuz. Daha sonra faktörünü tayin edeceğiniz EDTA yı bürete koyup dönüm noktasına ulaşana kadar titre ediniz. Mantık olarak 10 ml EDTA harcamalısınız. 10 değilde 9.8 harcadığınızı farzedersek; EDTA'nın faktörü:V1/V2 Burada V1: Bizmutun hacmi(10 ml) V2: Titrasyonda harcanan EDTA'hacmi (9.8 ml) 10/9.8=1.02 Sizin hazırlamış olduğunuz ve 0.1 M olduğunu düşündüğünüz EDTA Çözeltisinin gerçek molaritesi MxF'den 0.1x1.02=0.102 dir. Bunu genel formulde şu şekilde uygulamalısınız. =MxVxFxmilieşdeğer gram/m Konu mehmet tarafından (22-05-2009 Saat 16:33 ) değiştirilmiştir. |
halime (23-05-2009) | ||
|
|
||||
|
||||
|
mehmet bey, öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.EDTA tayininde, kullandığımız bizmut nitratın molaritesi kaç olmalı?Ayrıca sizin gönderdiğini formüle benim seyreltme faktörünü de ilave etmem gerekir.Zaten bu durumda 7300 sabit sayısını elde ediyoruz.Ancak bizmut nitratın hazırlanışını bana göre yanlış vermişler.ÇÜNKÜ BİZİM ELİMİZDEKİ BİZMUT NİTRAT Bi(NO3)3 DEĞİL,Bi50(OH)9(NO3)4.TSE nin elindeki de bizim elimizdekinin aynısı.Bana uyguladığınız metodun tamamını gönderirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler,çalışma hayatınızda başarılar
|
|
|
||||
|
||||
|
Halime hanım bana mümkünse elinizdeki TS metodunu gönderirseniz size daha iyi yardımcı olabilrim. mehmettahmisoglu@saniter.com.tr adresine.
|
halime (29-05-2009) | ||
![]() |
| Etiketler / Tags |
| analizler, Çeşitli |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler / Options | |
| Stil | |
|
|