Gözetim

SANİTER, 1994 yılında, Gıda Üretimi ve/veya Tüketimi yapılan işletmelerde ‘‘GIDA GÜVENLİĞİ ve HİJYEN SANİTASYON’’u sağlamak üzere kurulmuştur. TS EN ISO/IEC 17020 standardı kapsamında Türkak tarafından akredite edilmiş A tipi muayene kuruluşudur.


Bu kapsamda, gıda üretim alanları (catering firmaları, alışveriş merkezleri, cafe-restaurant, kantinler vb.) olmak üzere oteller, turistik tesisler ve rekreasyonel alanlarda “Hijyen ve Sanitasyon Muayenesi” hizmetini akredite olarak gerçekleştirmektedir. Yaptığı çalışmalarda “bilimsel, tarafsız ve güven” esaslı çalışma anlayışını prensip haline getirmiş olup, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmektedir. Sürekli eğitim anlayışı ile güvenilir kadro ve güvenilir hizmeti sağlamaktadır. Gözetim faaliyetlerini, işletme ile gizlilik sözleşmesi yapılarak etik ilkeler doğrultusunda gerçekleştirmektedir.


Hijyen-Sanitasyon gözetimleri, ulusal ve uluslararası yönetmeliklerde belirtilen tehlike analizleri (HACCP), altyapı koşulları (Codex alimentarius) göz önüne alınarak uygulanmaktadır. İncelemeler; işletme çevresi, bina alt yapı koşulları, işletme tasarımı, çalışma ortamları, işletme genel yapısı, üretim koşulları, temizlik ve sanitasyon uygulamaları, mal kabul koşulları, depolama koşulları, satış/servis koşulları, haşere kontrolü, katı / sıvı atıkların kontrolü, alet ve ekipmanların  temizlik ve hijyen kontrolü, aydınlatma uygunluğu, Havalandırma  uygunluğu, personel hijyeni kontrolü (kılık, kıyafet kişisel bakım kontrolleri) kapsamında kontroller gerçekleştirilmektedir.


13 Mayıs 2015 tarihinde  Resmi Gazete’de yayınlanan Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında oteller, moteller, tatil köyleri, misafirhaneler gibi turistik konaklama birimleri, kaplıcalar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, büyük alışveriş merkezleri, suyun bulunduğu veya kullanıldığı halkın ortak kullanımına açık rekreasyonel alanlarda Türkak Akreditasyonu kapsamında Lejyonella Risk Analizi yaparak alınacak numuneler belirlenmekte ve kontroller sağlanmaktadır.


Havuz Suyu kontrollerinden de Türkak Akreditasyonuna sahip olup, yüzme amacıyla kullanılan açık ve kapalı yüzme havuzlarının hijyenik şartlara uygunluğu, yüzme havuzu suyunun kalite standartlarının belirlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Mart 2011 tarihli ve 27866 sayılı Resmi Gazete’de “Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Ve Şartları Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda yapılmaktadır.

Tedarikçi Denetimleri

Tedarikçi Denetimleri

Uzman kadromuzla BRC standartlarında tedarikçi kontrolleri.

DEVAMINI OKU +
Havuz Kontrolleri

Havuz Kontrolleri

Saniter havuz suyu kontrolleri.

DEVAMINI OKU +
Lejyonella Risk Kontrolü

Lejyonella Risk Kontrolü

Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esasları.

DEVAMINI OKU +
Hijyen Sanitasyon Gözetimleri

Hijyen Sanitasyon Gözetimleri

Mikrobiyolojik ve kimyasal analizler.

DEVAMINI OKU +
Gıda ve Tüketim Alanları

Gıda ve Tüketim Alanları

Saniter, hijyen anlayışını 1994 yılından beri sürdürmektedir.

DEVAMINI OKU +