Allerjen Analizleri

Ülkemizde etiketlendirme ve alerjenler ile ilgili yasal düzenleme TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği 'nde yer almaktadır.

TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nde yer alan allerjenler aşağıda belirtilmiştir.

Gluten içeren tahıllar,

Kabuklular ve bunların ürünleri

Yumurta ve yumurta ürünleri

Balık ve balık ürünleri

Yerfıstığı ve yerfıstığı ürünleri

Soya fasulyesi ve soya fasulyesi ürünleri

Süt ve süt ürünleri

Sert kabuklu meyveler (Badem-fındık,antep fıstığı vb. ve bunların ürünleri)

Kereviz ve kereviz ürünleri

Hardal ve hardal ürünleri

Susam tohumu ve ürünleri

Kükürt dioksit ve sülfitler

Acı bakla ve ürünleri

Yumuşakçalar ve ürünleri


Tüm bileşenlerin etikette belirtilmesi, müşterinin ürüne olan güvenini artırmaktadır. Bunun yanında, Avrupa Birliği alerjenler konusunda çok hassas davranmaktadır.

Allerjen analizleri ELISA yöntemiyle tarafımızca uluslararası standartlara uygun olarak doğru, hızlı ve güvenilir olarak gerçekleştirilmektedir.

Saniter   allerjen analizlerine önem vermekte olup; soya, gluten, yer fıstığı, fındık ve süt allerjenleri için Türkak akreditasyonuna sahiptir.