Ülkemizde etiketlendirme ve alerjenler ile ilgili yasal düzenleme TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği 'nde yer almaktadır.
TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nde yer alan allerjenler aşağıda belirtilmiştir.
Gluten içeren tahıllar,
Kabuklular ve bunların ürünleri
Yumurta ve yumurta ürünleri
Balık ve balık ürünleri
Yerfıstığı ve yerfıstığı ürünleri
Soya fasulyesi ve soya fasulyesi ürünleri
Süt ve süt ürünleri
Sert kabuklu meyveler (Badem-fındık,antep fıstığı vb. ve bunların ürünleri)
Kereviz ve kereviz ürünleri
Hardal ve hardal ürünleri
Susam tohumu ve ürünleri
Kükürt dioksit ve sülfitler
Acı bakla ve ürünleri
Yumuşakçalar ve ürünleri
Tüm bileşenlerin etikette belirtilmesi, müşterinin ürüne olan güvenini artırmaktadır. Bunun yanında, Avrupa Birliği alerjenler konusunda çok hassas davranmaktadır.
Allerjen analizleri ELISA yöntemiyle tarafımızca uluslararası standartlara uygun olarak doğru, hızlı ve güvenilir olarak gerçekleştirilmektedir.
Saniter allerjen analizlerine önem vermekte olup; soya, gluten, yer fıstığı, fındık ve süt allerjenleri için Türkak akreditasyonuna sahiptir.
© 2017 | Saniter Gıda, Çevre Bilimi ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti.