Yaz mevsiminin başladığı bugünlerde yüzme havuzları yeniden kullanıma açılmaya başlamıştır.
Yüzme havuzları, ortam olarak mikroorganizmaların kolaylıkla üreyebildiği bir ortam olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi sorunların ortaya çıkmaması için yüzme havuzlarında; dezenfektanlar, yosun önleyiciler, filtre ve yüzey temizleyiciler gibi pek çok farklı madde kullanılmaktadır.
Havuzun yeterli seviyede dezenfekte edilememesi durumunda; mantar, amipli dizanteri başta olmak üzere mikrobiyal kaynaklı infeksiyonlar ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanında dezenfeksiyon için kullanılan klor vb. maddelerin yüksek oranda suda bulunması da gözlerin kızarması ve yanması, astım ve alerji gibi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.
Bu nedenle yüzme havuzunun açık olduğu süre içerisinde kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri düzenli olarak yapılmalıdır. Yapılan sıcaklık, pH, serbest klor gibi kimyasal analizler ile suyun mikrobiyolojik özelliklerine ait en son analiz sonuçları kullanıcıların görebileceği bir yerde yazılı olarak bulundurulmalıdır.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.