Bize Ulaşın

Bildiğiniz gibi tüm sıvılar aynı akışkanlık hızına sahip değildir. Meyve suyunun akış hızı ile zeytinyağının akış hızının farklı olması gibi… Homojen bir yapıya sahip olan sıvı gıdaların akışkanlık karşısında gösterdikleri direnç genel olarak viskozite olarak adlandırılıyor. Bir hareket karşısında sıvı formda olan gıdaların akışkanlık durumuna gösterdikleri direnç viskozite analizi ile tespit edilebiliyor.


Günümüzde viskozite testi pek çok farklı yöntemle yapılabiliyor. Aynı zamanda bu analiz için kullanılabilecek cihazların sayısının da bir hayli fazla olduğunu belirtebiliriz. Bu modern yöntemler arasında en yaygın kullanılanlardan biri de tüpe konan sıvının bu dikey formdaki tüpten geçiş hızı oluyor. Dikey tüpten sıvı ne kadar hızlı ya da yavaş geçtiğini gösteren değer de söz konusu sıvının viskozite değeri oluyor.

Analiz için uygulanan bir diğer yöntem de yuvarlak formda olan bir cismin incelenen sıvıdan geçerken ne kadar ivme gösterdiği oluyor. Bu yöntemle yapılan test de sıvının viskozite değerini gösteriyor. Sıvıların iç sürtünmesi olarak da değerlendirilebilen viskozitesi aynı zamanda sıvının yapısında da belirleyici bir unsurdur.

Sadece gıda maddelerinde değil, tüm sıvı formda olan maddelerin viskozitesi önem taşıyor. Bu nedenle sizler için de tam donanımlı olan laboratuvarlarımızda viskozite analizi yapabilir ve kısa sürede sonucu rapor şeklinde tarafınıza ulaştırabiliriz. Uzman ekiplerimizin görev yaptığı laboratuvarlarımızda genel kabul görmüş test standartları ve kriterleri uygulanmaktadır.