TURİSTİK TESİSLER, AKILLI BİNALAR VE SPOR TESİSLERİNDE HİJYEN-SANİTASYON GÖZETİM HİZMETLERİ
Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon Genel Kurallar a göre yapılan kontrol ve muayeneler;
İşletme Hijyen Kontrolü
Gıda ve Son Ürün Kontrolleri
Personel Hijyen Kontrolü
Alet-Ekipman, Yüzey Hijyen Kontrolü
Ortam Hava Mikrobiyolojik Kontrolleri
Hava Partikül Sayısı Kontrolü
Proses/Kullanma Suyu Analizleri
HAVUZ SULARI KONTROLÜ
Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkında Yönetmelik kapsamında şu analizler gerçekleştirilmektedir.
Fiziksel Analizler: Renk,Koku,Görünüş vb.
Kimyasal Analizler:Serbest Klor,Bağlı Klor, Alkalinite
Mikrobiyolojik Analizler: Aerobik mezofilik bakteri, E.coli,Toplam Koliform, Pseudomonas aeruginosa
LEGIONELLA RİSK DEĞERLENDİRME ve ANALİZLERİ
Suyun Bulunduğu Veya Kullanıldığı Halkın Ortak Kullanımına Açık Rekreasyonel Alanlar Legionella Açısından Kontrol Edilmelidir.
Oteller, Moteller, Tatil Köyleri, Misafirhaneler Gibi Turistik Konaklama Birimleri, Kaplıcalar, Rehabilitasyon Merkezleri, AVM’ler Legionella açısından kontrol edlmelidir.
© 2017 | Saniter Gıda, Çevre Bilimi ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti.