Otellerde Hijyen Sanitasyon, Havuz Suları Kontrolü, Legionella Risk Değerlendirme Analizleri

TURİSTİK TESİSLER, AKILLI BİNALAR VE SPOR TESİSLERİNDE HİJYEN-SANİTASYON GÖZETİM HİZMETLERİ

 

Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon Genel Kurallar a göre yapılan kontrol ve muayeneler;

 

İşletme Hijyen Kontrolü

 

Gıda ve Son Ürün Kontrolleri

 

Personel Hijyen Kontrolü

 

Alet-Ekipman, Yüzey Hijyen Kontrolü

 

Ortam Hava Mikrobiyolojik Kontrolleri

 

Hava Partikül Sayısı Kontrolü

 

Proses/Kullanma Suyu Analizleri

 

HAVUZ SULARI KONTROLÜ

 

Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkında Yönetmelik kapsamında şu analizler gerçekleştirilmektedir.

 

Fiziksel Analizler: Renk,Koku,Görünüş vb.

 

Kimyasal Analizler:Serbest Klor,Bağlı Klor, Alkalinite

 

Mikrobiyolojik Analizler: Aerobik mezofilik bakteri, E.coli,Toplam Koliform, Pseudomonas aeruginosa

 

LEGIONELLA RİSK DEĞERLENDİRME ve ANALİZLERİ

 

Suyun Bulunduğu Veya Kullanıldığı Halkın Ortak Kullanımına Açık Rekreasyonel Alanlar Legionella Açısından Kontrol Edilmelidir.

 

Oteller, Moteller, Tatil Köyleri,  Misafirhaneler Gibi Turistik Konaklama Birimleri, Kaplıcalar, Rehabilitasyon Merkezleri,  AVM’ler Legionella açısından kontrol edlmelidir.