Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yükseltme etkisine göre 0 ile 100 arasındaki bir değer olarak belirtilmesidir. Kısacası bir gıdanın kan şekeri hızının yükseltme kapasitesi denebilir.


Glisemik İndeksi Düşük Gıdalar

Sebzeler: Lahana ,Kereviz ,Taze Fasulye ,Ispanak,Mantar

Meyveler: Erik ,Kiraz, Vişne, Greyfurt,Mandalina,Ayva

Kuruyemiş: Kavrulmamış fındık, ceviz

 

Glisemik İndeksi Düşürmek İçin:

Pirinç yerine bulgur tercih edilmeli

Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketilmeli

Meyve suyu yerine meyve tüketilmeli

İşlenmiş gıdalar tüketilmemeli

Limon gıdaların glisemik indeksini azaltır. Salata ve çorbalara limon sıkılmalı