Akredite Analiz Laboratuvarı

Akredite Analiz Laboratuvarı

ISO 17025 standardı laboratuvarların akreditasyon standardıdır. Laboratuvar akreditasyonu hemen heme...

DEVAMINI OKU +
Kozmetik Ürünlerde Yapılması Zorunlu Testler

Kozmetik Ürünlerde Yapılması Zorunlu Testler

Kozmetikler, Kozmetik Ürün Güvenlik Değerlendirme Kılavuzuna göre güvenli olmak zorundadır. Bunun iç...

DEVAMINI OKU +
Kozmetik Analiz Laboratuvarı

Kozmetik Analiz Laboratuvarı

Bir kozmetik ürünün kalitesi, diğer ürünlerde olduğu gibi, başlangıçta bir ürünün sunması gereken öz...

DEVAMINI OKU +
Temiz Odalarda Numune Alma Noktaları

Temiz Odalarda Numune Alma Noktaları

Temiz odalarda partikül sayısı ve mikroorganizma sayısı en önemli kriterlerdir.

DEVAMINI OKU +
BEBEK KOZMETİK ÜRÜNLERİNDE MİKROBİYOLOJİK LİMİTLER

BEBEK KOZMETİK ÜRÜNLERİNDE MİKROBİYOLOJİK LİMİTLER

Bu kılavuza göre bebek ürünlerinin limit değerleri diğer ürünlerden farklıdır. Bebeklerin cildini...

DEVAMINI OKU +
MEDİKAL CİHAZLARDA YAPILAN  STERİLİTE TESTİNİN AEROBİK VE ANEROBİK ORTAMDA GERÇEKLEŞMESİNİN ÖNEMİ

MEDİKAL CİHAZLARDA YAPILAN STERİLİTE TESTİNİN AEROBİK VE ANEROBİK ORTAMDA GERÇEKLEŞMESİNİN ÖNEMİ

ISO 11737-2 standardında (A.6.7 Maddesi) , sterilizasyon ajanlarına maruz kalan mikroorganizma çeşit...

DEVAMINI OKU +
MEDİKAL CİHAZ ÜRETİMİNDE TEMİZ ODALARIN HİJYENİK ŞARTLARI VE HAVA KALİTESİNİN SINIFLANDIRILMASI

MEDİKAL CİHAZ ÜRETİMİNDE TEMİZ ODALARIN HİJYENİK ŞARTLARI VE HAVA KALİTESİNİN SINIFLANDIRILMASI

Üretime yönelik çeşitli işlemler, ürünün hazırlanması, yıkanması, paketlenmesi ve sterilizasyonu, te...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİKLERDE KULLANILAN SUYUN MİKROBİYAL KALİTESİ

KOZMETİKLERDE KULLANILAN SUYUN MİKROBİYAL KALİTESİ

Kozmetiklerde kullanılan sularda kesinlikle patojen bakteri bulunmaması gerekmektedir. Özellikle i...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİKLERDE ETİL ASETAT

KOZMETİKLERDE ETİL ASETAT

Etil Asetat, genellikle tırnak cilası sökücülerinde kullanılan, karakteristik olarak tatlı bir kokuy...

DEVAMINI OKU +
Kozmetiklerde GDO İçermez Analizleri

Kozmetiklerde GDO İçermez Analizleri

Kozmetikte pek çok bitki özü, bitki ekstraktı kullanılmaktadır. Kozmetiklerde kullanılan bu ekstrakt...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİK ÜRÜN GÜVENLİĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

KOZMETİK ÜRÜN GÜVENLİĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

Üretilen ürünün güvenilirliğinin sürdürülebilirliği , ürün üretilmeye başladıktan sonra belirli per...

DEVAMINI OKU +
COCAMIDE  DEA  VE  MEA İÇEREN KOZMETİKLERDE  OLASI RİSKLER

COCAMIDE DEA VE MEA İÇEREN KOZMETİKLERDE OLASI RİSKLER

Cocamide DEA (cocamide diethanolamine) ve Cocamide MEA (cocamide monoethanolamine) hindistancevizi...

DEVAMINI OKU +
BEBEK BEZİNDE BISPHENOL A (BPA) ANALİZİ

BEBEK BEZİNDE BISPHENOL A (BPA) ANALİZİ

Günlük yaşantıda kullanılabilen pek çok ürün içinde yaygın olarak kullanılan bir endokrin bozucu ola...

DEVAMINI OKU +
Kozmetiklerde Mineral Yağ Aranması

Kozmetiklerde Mineral Yağ Aranması

Mineral yağ, çok çeşitli kozmetik ürünlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan berrak kokusuz...

DEVAMINI OKU +
Kozmetiklerde Silikon İçermez İddiası

Kozmetiklerde Silikon İçermez İddiası

Farklı isimlerle de karşımıza çıkan silikonlar (dimetikon en tanınmışlardan biridir), su geçirmezli...

DEVAMINI OKU +
Kozmetiklerde PEG aranması

Kozmetiklerde PEG aranması

PEG kozmetik ürünlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde çözücü, koyulaştırıcı, yumuşatıcı ve nem taşıy...

DEVAMINI OKU +
Gıdalarda Bacillus cereus Analizlerinde Doğrulamanın Önemi

Gıdalarda Bacillus cereus Analizlerinde Doğrulamanın Önemi

Bacillus cereus analizinde besiyerinde görülen kolonilerin doğrulama yapılmadan Bacillus cereus olar...

DEVAMINI OKU +
Legionella Üremesi İçin Riskli Ortamlar

Legionella Üremesi İçin Riskli Ortamlar

Legionella için özellikle kapalı havalandırma sistemi olan oteller,AVM ler,hastaneler riskli alanlar...

DEVAMINI OKU +
Akredite Analizin Önemi

Akredite Analizin Önemi

ISO 17025 laboratuvar akreditasyonu günümüzde artık olmazsa olmaz bir konu haline gelmiştir. ISO 170...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİKLERDE D4, D5  YASAKLANIYOR

KOZMETİKLERDE D4, D5 YASAKLANIYOR

Avrupa Kimyasallar Ajansı, octamethylcyclotetrasiloxane (D4) ve decamethylcyclopentasiloxane (D5)...

DEVAMINI OKU +
ANTİBAKTERİYEL ETKİNLİK TESTLERİ

ANTİBAKTERİYEL ETKİNLİK TESTLERİ

Özellikle son dönemde antibakteriyel plastiklerin piyasaya sunulduğu görülmektedir. Bunun için st...

DEVAMINI OKU +
ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİNDE YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER

ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİNDE YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER

Resmi Gazetede 29.01.2019 tarihinde yayınlanan Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği...

DEVAMINI OKU +
RESTORANLARDA MİKROBİYOLOJİK ANALİZ KRİTERLERİ

RESTORANLARDA MİKROBİYOLOJİK ANALİZ KRİTERLERİ

Günümüzde restoranlarda yemek yemek, eskiye oranla oldukça arttı. İnsanların yeme alışkanlıklarının...

DEVAMINI OKU +
DOMATESTE CANLI LARVA

DOMATESTE CANLI LARVA

Domates yetiştiriciliğinde çok zararlı olabilen bu böcek Güney Amerika kökenli olup; Avrupada ilk k...

DEVAMINI OKU +
Kozmetiklerde Yeni Tehlike:1,4-Dioksan Hakkında

Kozmetiklerde Yeni Tehlike:1,4-Dioksan Hakkında

Kozmetik ürünlerden özellikle şampuanlar, duş jelleri ve deterjanlar 1,4-Dioksan açısından risk teşk...

DEVAMINI OKU +
SLS Free, SLES Free, Paraben Free Analizlerinin Hepsinde Akredite Tek Laboratuvar: Saniter

SLS Free, SLES Free, Paraben Free Analizlerinin Hepsinde Akredite Tek Laboratuvar: Saniter

Sağlık Bakanlığı'nın son yayınladığı tebliğe göre artık, etiketlerinde bu bilgileri içeren ürünler...

DEVAMINI OKU +
Okullarda Bina Hijyen ve Sanitasyonu

Okullarda Bina Hijyen ve Sanitasyonu

Toplu yaşam alanlarından kaynaklanabilecek hastalıkları önlemek, herkes için sağlıklı bir ortam oluş...

DEVAMINI OKU +
Kozmetik Ürünlerinde İçermez İdiaları İçin Analiz Raporu Zorunlu Hale Geldi

Kozmetik Ürünlerinde İçermez İdiaları İçin Analiz Raporu Zorunlu Hale Geldi

07.02.2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz Sür...

DEVAMINI OKU +
İçme Sularında Görülmeyen Tehlike-Ağır Metaller

İçme Sularında Görülmeyen Tehlike-Ağır Metaller

Yıllardır su ile ilgili birçok konuya değinilmektedir. Günde ortalama ne kadar su içileceğinden, sus...

DEVAMINI OKU +
Havada Bir Şeyler Var

Havada Bir Şeyler Var

Enfekte olmuş su sistemlerine ve soğutma suyuna sahip oteller, iş merkezleri, toplantı salonları, ka...

DEVAMINI OKU +
Kıymada Boya Aranması Hakkında

Kıymada Boya Aranması Hakkında

Gıdalarda boya aranması ile ilgili olarak, su ile gıdanın teması sonucu boyanın varlığı veya yokluğ...

DEVAMINI OKU +
Kozmetik Ürünlerde Raf Ömrü Testleri

Kozmetik Ürünlerde Raf Ömrü Testleri

Gerçek zamanlı stabilite testinde ürün normal satış şartlarını sağlayan ortamda bekletilerek, üründe...

DEVAMINI OKU +
Gıdalarda Listeria Tehlikesi

Gıdalarda Listeria Tehlikesi

L.monocytogenes psikrotrof (aslen mezofil karakterli olduğu halde psikrofil sınırlarında da gelişebi...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİK ÜRÜNLERDE KORUYUCU ETKİNLİK (CHALLENGE) TESTİNİN ÖNEMİ

KOZMETİK ÜRÜNLERDE KORUYUCU ETKİNLİK (CHALLENGE) TESTİNİN ÖNEMİ

Ürünlerin koruyucu içeriyor olması, bakteri,küf ve mantar gibi mikroorganizmaları içermediği anlamı...

DEVAMINI OKU +
GIDA ÜRETİMİNDE EKİPMAN TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ

GIDA ÜRETİMİNDE EKİPMAN TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ

Gıda üretim alanlarında, üretim boyunca yapılan işlerin kolaylaşması için yardımcı ekipmanlar kullan...

DEVAMINI OKU +
Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Riskler

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Riskler

Pişirildikten sonra satışa sunulan gıda maddelerinin bozulmasında ekşimesinde veya gastrointestinal...

DEVAMINI OKU +
Et ve Et Ürünlerinde Bilinmesi Gerekenler-Nitrat ve Nitrit

Et ve Et Ürünlerinde Bilinmesi Gerekenler-Nitrat ve Nitrit

Son zamanlarda elde edilen bilgiler doğrultusunda , uzmanlar işlenmiş et ürünlerinin fazla tüketil...

DEVAMINI OKU +
SEBİLDEN İÇTİĞİNİZ SU NE KADAR TEMİZ!

SEBİLDEN İÇTİĞİNİZ SU NE KADAR TEMİZ!

Eğer sebil etkin olarak temizlenmezse, suda bulunmaması gereken E.coli, Enterokok gibi patojen mikro...

DEVAMINI OKU +
Menülere alerjen maddeleri yazma zorunluluğu geliyor

Menülere alerjen maddeleri yazma zorunluluğu geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu yemek sunan restoranlar, kafeler, yemekhaneler vb. yerlere ilişkin ö...

DEVAMINI OKU +
MOBİLYALARDA FORMALDEHİT ANALİZİ

MOBİLYALARDA FORMALDEHİT ANALİZİ

Formaldehit, Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu tarafından kanserojen özelliği açısından Grup 2A o...

DEVAMINI OKU +
YEM HİJYENİ

YEM HİJYENİ

Güvenilir hayvansal gıdaların elde edilmesinde en önemli noktalardan biri yemlerin hijyen kuralların...

DEVAMINI OKU +
MEDİKAL ÜRÜNLERDE BİOBURDEN ANALİZİ

MEDİKAL ÜRÜNLERDE BİOBURDEN ANALİZİ

Bioburden tanım olarak ürünlerin veya koruyucu sistemlerin üzerindeki canlı mikroorganizma popülasyo...

DEVAMINI OKU +
Medikal Ürünlerde Stabilite (Hızlandırılmış Raf Ömrü) Testi

Medikal Ürünlerde Stabilite (Hızlandırılmış Raf Ömrü) Testi

Stabilite testi, ürünün bütünlüğünün devam ettiğini kanıtlamalıdır. Hangi sıcaklığın seçileceği konu...

DEVAMINI OKU +
SAĞLIK BAKANLIĞI KOZMETİK ÜRÜN  DENETİMLERİ VE  GÜVENLİ ÜRÜN İÇİN ANALİZ GEREKLİLİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI KOZMETİK ÜRÜN DENETİMLERİ VE GÜVENLİ ÜRÜN İÇİN ANALİZ GEREKLİLİĞİ

Kozmetik firmaları denetimlerdeki uygunsuz durumlarla ilgili aldıkları para cezaları ile maddi zarar...

DEVAMINI OKU +
FINDIKTA AFLATOKSİN

FINDIKTA AFLATOKSİN

Aflatoksin oluşumunun ilk koşulu, bu toksin oluşumuna neden olan küf sporlarının gıda maddesine b...

DEVAMINI OKU +
SU SEBİLİ KULLANIRKEN DİKKAT

SU SEBİLİ KULLANIRKEN DİKKAT

Yaşam kaynağımız olan su; tüm biyolojik yaşamı ve ekosistemi ayakta tutar. Doğada olduğu gibi insan...

DEVAMINI OKU +
AVM, OFİS, İŞ MERKEZLERİNDE LEJYONELLA TEHLİKESİ

AVM, OFİS, İŞ MERKEZLERİNDE LEJYONELLA TEHLİKESİ

Legionella riskine karşı özellikle otellerin, AVM işletmelerinin, büyük ofis ve iş merkezleri yöneti...

DEVAMINI OKU +
KİNOA TOHUMUNUN TARİHÇESİ, BESİN DEĞERLERİ VE BESLENME ÜZERİNDE Kİ ÖNEMİ

KİNOA TOHUMUNUN TARİHÇESİ, BESİN DEĞERLERİ VE BESLENME ÜZERİNDE Kİ ÖNEMİ

Kinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Güney Amerika’da And Dağlarında yetişmekte olan tahıl grubuna ait...

DEVAMINI OKU +
İhracat Yapan Kozmetik Firmaları İçin Yeni Zorunluluklar

İhracat Yapan Kozmetik Firmaları İçin Yeni Zorunluluklar

İhracat yapan firmaların bildirimde bulundukları tüm kozmetik ürünler için yeni başvurular ve eskid...

DEVAMINI OKU +
Serinlemek İçin Havuza Girenler Dikkat!

Serinlemek İçin Havuza Girenler Dikkat!

Havuz sularına fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak analizler yapılmaktadır. Halk Sağlığı Müd...

DEVAMINI OKU +
Taşıma Yemek Sırasında Gıdaların Korunması

Taşıma Yemek Sırasında Gıdaların Korunması

Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...

DEVAMINI OKU +
İSTANBUL’DA HPLC EĞİTİMİ

İSTANBUL’DA HPLC EĞİTİMİ

Saniter ve Kimyagerler Derneği İş Birliği ile İSTANBUL’DA HPLC EĞİTİMİ Verilecektir.

DEVAMINI OKU +
Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yük...

DEVAMINI OKU +
GIDA FİRMALARINDA DEPOLAMA KOŞULLARI

GIDA FİRMALARINDA DEPOLAMA KOŞULLARI

Satın alınan her ürün girdi kontrol talimatına göre kabul edilerek uygun depolara yerleştirilmelidir...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİK FİRMALARININ ANALİZ YAPTIRMALARININ ÖNEMİ

KOZMETİK FİRMALARININ ANALİZ YAPTIRMALARININ ÖNEMİ

2018 yılının ilk 3 aylık döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik ürünlerin piyasa gözetim v...

DEVAMINI OKU +
Buğday Ununda Yapılan  Analizler

Buğday Ununda Yapılan Analizler

Buğday unu, dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle elde e...

DEVAMINI OKU +
ET ÜRÜNLERİNDEKİ CİDDİ TEHLİKE: E.coli O157

ET ÜRÜNLERİNDEKİ CİDDİ TEHLİKE: E.coli O157

Yapılan çalışmalarda E. coli O157 kaynaklı zehirlenmelerin çoğunluğunun yetersiz ısıl işlem gören et...

DEVAMINI OKU +
ET ÜRÜNÜ SATAN TÜM FİRMALARIN DİKKATİNE!  AT-EŞEK ETİ  TESPİTİ

ET ÜRÜNÜ SATAN TÜM FİRMALARIN DİKKATİNE! AT-EŞEK ETİ TESPİTİ

Son günlerde at-eşek eti (tek tırnaklı eti) ile ilgili tağşiş iddiaları medyada sıkça yer almakta...

DEVAMINI OKU +
GIDA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

GIDA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Gıda zehirlenmeleri genellikle, bakteriler veya toksinlerle kontamine olmuş ürünlerin tüketilmesiyle...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİKTE SELENYUM ELEMENTİ

KOZMETİKTE SELENYUM ELEMENTİ

Selenyum insan vücudu için oldukça yararlı olan değerli elementlerden biridir. Serbest radikallere k...

DEVAMINI OKU +
Kozmetik Üretiminde Hijyen Sanitasyon Gözetimleri

Kozmetik Üretiminde Hijyen Sanitasyon Gözetimleri

Kozmetik ürünler insan sağlığını doğrudan etkilediğinden üretim aşamalarında hijyenik koşulların sağ...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİĞİN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

KOZMETİĞİN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

Gelişen üretimle ve tüketimle beraber; kozmetik sektöründe de kalite analizlerine her gün bir yenisi...

DEVAMINI OKU +
Saniter Kozmetik Kongresindeydi

Saniter Kozmetik Kongresindeydi

Saniter olarak 8. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresindeydik.

DEVAMINI OKU +
Gıda Güvenliği İçin Personel Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Gıda Güvenliği İçin Personel Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılan her türlü uygulama ve temizlik işlemleri hij...

DEVAMINI OKU +
GLUTEN İNTOLERANSI OLANLAR! KOZMETİK ÜRÜNLERDEKİ GLUTEN RİSKİ

GLUTEN İNTOLERANSI OLANLAR! KOZMETİK ÜRÜNLERDEKİ GLUTEN RİSKİ

Gıdalarda glütensiz ürünleri bulmak nispeten kolay olsa da; kozmetikler de bu durum daha zordur. Çün...

DEVAMINI OKU +
Pirinç Sirkesi Faydaları ve Yapımı

Pirinç Sirkesi Faydaları ve Yapımı

Çin ve Japon yemeklerinin en önemli kültürü pirinçtir. Pirinç sirkesi de yaklaşık 3000 yıldır Uzak D...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİK ÜRETİM ALANLARINDA HİJYEN SANİTASYON

KOZMETİK ÜRETİM ALANLARINDA HİJYEN SANİTASYON

Kozmetik üretimi yapan firmalarda işletme koşullarını iyileştirmek ve geliştirmek için zorunluluklar...

DEVAMINI OKU +
Yemek Üretiminde Gıda Güvenliğinin Sağlanması ile İlgili Önemli Noktalar

Yemek Üretiminde Gıda Güvenliğinin Sağlanması ile İlgili Önemli Noktalar

Gıda güvenliği, gıda kaynaklı hastalıklara neden olan fiziksel, mikrobiyel ve kimyasal bulaşmaları ö...

DEVAMINI OKU +
Alzheimer ile Dans

Alzheimer ile Dans

Dr. Verghese ve araştırma arkadaşları sosyal dans aktivitesinin beyinin nöroplastisitesi avantajını...

DEVAMINI OKU +
Kokusuz Sarımsak; Siyah (Fermente) Sarımsak

Kokusuz Sarımsak; Siyah (Fermente) Sarımsak

Siyah sarımsak, kontrollü ortamda 65-80 °C ‘de %70-80 nemde hiçbir katkı maddesi olmadan 1 ay boyunc...

DEVAMINI OKU +
PSİKOBİYOTİKLER  (MUTLULUK VE TURŞU -SİRKE VEYA LİMON FARKETMEZ)

PSİKOBİYOTİKLER (MUTLULUK VE TURŞU -SİRKE VEYA LİMON FARKETMEZ)

Probiyotikler normal sindirim sürecine yardımcı, yaşayan bakterilerdir. Probiyotiklerin, insanda bey...

DEVAMINI OKU +
Kansere Karşı Mutfaktaki Güç :  ZEYTİNYAĞI

Kansere Karşı Mutfaktaki Güç : ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, kansere karşı koruyucu olarak beslenmemizin bir parçası haline getirilmeli; ayrıca oluşa...

DEVAMINI OKU +
PROPOLİS

PROPOLİS

Propolis, arıların bitkilerden ürettiği kovan içi temizliği ve yalıtımında kullandıkları bir maddedi...

DEVAMINI OKU +
MONOSODYUM GLUTAMAT

MONOSODYUM GLUTAMAT

Monosodyum glutamat olarak da anılan, “Çin tuzu” olarak nam salmış bir içerik olan MSG, sıklıkla kul...

DEVAMINI OKU +
AFLATOKSİN OLUŞUMU

AFLATOKSİN OLUŞUMU

Aflatoksin, kurutma ,depolama gibi ürün işleme aşamalarından kaynaklı olarak ürünlerde oluşabilmek...

DEVAMINI OKU +
Gıdalarda Stafilokokal Enterotoksinler

Gıdalarda Stafilokokal Enterotoksinler

Stafilokokal gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksijenik stafilokokla...

DEVAMINI OKU +
Evde Yapılan Konservelere Dikkat

Evde Yapılan Konservelere Dikkat

Bir çoğumuz, meyve ve sebzeleri mevsim dışında da tüketmek istediği için geleneksel yöntemlerle evle...

DEVAMINI OKU +
NÖROVİRÜS SALGINLARI

NÖROVİRÜS SALGINLARI

Akut salgınlara neden olan Nörovirüs tüm yaş gruplarını etkileyebilmektedir.Nörovirüs infeksiyonları...

DEVAMINI OKU +
KOZMETİK ÜRÜNLERİNDE YENİ İDDİA,  SİLİKON İÇERMEZ!!

KOZMETİK ÜRÜNLERİNDE YENİ İDDİA, SİLİKON İÇERMEZ!!

Kozmetiklerde silikon kullanımı ucuzluğundan dolayı oldukça fazla oranda tercih edilmektedir.Ancak i...

DEVAMINI OKU +
Gıda Alerjilerinde Bu Hafta :Fındık Alerjisi

Gıda Alerjilerinde Bu Hafta :Fındık Alerjisi

Fındık alerjisi gıda kaynaklı alerjilerin başında gelmektedir.Üreticiler özellikle bu konuda gerekli...

DEVAMINI OKU +
Kozmetik Ürünlerdeki Gizli Tehlike: Ağır Metaller

Kozmetik Ürünlerdeki Gizli Tehlike: Ağır Metaller

Kozmetik ürünlerin güvenliği direk cildimizle temas ettiğinden büyük önem kazanmaktadır. Bu ürünlerl...

DEVAMINI OKU +
Fıstık Alerjisi Deyip Geçmeyin!

Fıstık Alerjisi Deyip Geçmeyin!

Gıda ürünlerinde alerjen analizleri giderek önem kazanmaktadır.Fıstık alerjisi bu alerjilerin başınd...

DEVAMINI OKU +
Kozmetiklerde Paraben Analizi

Kozmetiklerde Paraben Analizi

Paraben Free kozmetikler ve Paraben Analizi

DEVAMINI OKU +
Epigenetik (Çevresel Koşulların Genlerimize Etkisi)

Epigenetik (Çevresel Koşulların Genlerimize Etkisi)

Epigenetik durum çevre koşulları, beslenme , stres , kimyasal ve radyasyona maruz kalma gibi çevrese...

DEVAMINI OKU +
RAF ÖMRÜ TESTİ (STABİLİTE TESTİ)

RAF ÖMRÜ TESTİ (STABİLİTE TESTİ)

Raf ömrü testi (Stabilite Testi) kozmetiklerde ve medikal ürünlerde nasıl hesaplanır?Raf ömrü testin...

DEVAMINI OKU +
Vitamin A Analizleri ve Birimlerine Dair

Vitamin A Analizleri ve Birimlerine Dair

Vitamin A Analizleri ve Birimlerine Dair

DEVAMINI OKU +
GLUTEN ANALİZİ

GLUTEN ANALİZİ

Gluten alerjeni ve Glutensiz gıdalar , gluten analizi

DEVAMINI OKU +
KOZMETİKLERDE CHALLENGE TEST VE   TEST RAPORUNUN YORUMLANMASI

KOZMETİKLERDE CHALLENGE TEST VE TEST RAPORUNUN YORUMLANMASI

Kozmetiklerde Challenge Test (Koruyucu Etkinlik Testi) Nedir?Nasıl Yorumlanır?

DEVAMINI OKU +
Gıda Zehirlenmelerinde Salmonella Bakterisinin Rolü

Gıda Zehirlenmelerinde Salmonella Bakterisinin Rolü

Gıda zehirlenmelerinde Salmonella bakterisi

DEVAMINI OKU +
Premikslerde Vitamin ve İz Elementlerin Önemi

Premikslerde Vitamin ve İz Elementlerin Önemi

Vitaminler komplex yapıda organik bileşikler olup aktivasyonlarında önemli kayıplar..

DEVAMINI OKU +
Otellerde Hijyen Sanitasyon, Havuz Suları Kontrolü, Legionella Risk Değerlendirme Analizleri

Otellerde Hijyen Sanitasyon, Havuz Suları Kontrolü, Legionella Risk Değerlendirme Analizleri

Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon Genel Kurallara göre yapılan..

DEVAMINI OKU +
Medikal Ürün Analizleri

Medikal Ürün Analizleri

Ürünleriniz üzerindeki biyolojik bakteri yükünü tespit amacıyla gerçekleştirilir analiz metodu..

DEVAMINI OKU +
Medikal Malzemeler ve İlişkili Ürünlerde Yağ Gres ve Deterjan Kalıntı Analizleri ve Önemi

Medikal Malzemeler ve İlişkili Ürünlerde Yağ Gres ve Deterjan Kalıntı Analizleri ve Önemi

Gelişen teknoloji ile birlikte insan sağlığını olumlu yönde etkileyecek yeni..

DEVAMINI OKU +
Kurban Etini Saklamada Dikkat Edilecek Hususlar

Kurban Etini Saklamada Dikkat Edilecek Hususlar

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle, et tüketimi artacağından, kurban için..

DEVAMINI OKU +
Gıdalarda Gdo (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) İle İlgili Yeni Düzenlemeler

Gıdalarda Gdo (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) İle İlgili Yeni Düzenlemeler

Genetik mühendisliğinin çeşitli teknikler kullanarak yaptığı müdahalelerle..

DEVAMINI OKU +
Gıdalarda Bulunan Başlıca Toksinler

Gıdalarda Bulunan Başlıca Toksinler

Mikotoksinler; yetişme sürecinde, doğrudan hasat sırasında, işleme..

DEVAMINI OKU +
İlaç Sanayiinde Ağır Metal Analizleri

İlaç Sanayiinde Ağır Metal Analizleri

Endüstrinin her alanında olduğu gibi İlaç Endüstrisinde de üretimin istenilen..

DEVAMINI OKU +
Zeytinyağında Kaliteyi Belirleyen Parametreler

Zeytinyağında Kaliteyi Belirleyen Parametreler

Zeytinyağı, zeytinin etli meyvesinin, çekirdeğiyle birlikte sıkılmasıyla elde..

DEVAMINI OKU +
Serdar Öçten Ünsal İle Zeytinyağına Yolculuk

Serdar Öçten Ünsal İle Zeytinyağına Yolculuk

Serdar Öçten Ünsal ile Zeytinyağına Yolculuk - Zeytinyağı Duyusal..

DEVAMINI OKU +
Bioburden ve Sterilite Testi

Bioburden ve Sterilite Testi

SANİTER bünyesinde CE markalandırma çalışmalarında ve T.C. Sağlık Bakanlığı Medikal Cihaz..

DEVAMINI OKU +
Et ve Et Ürünlerinde At ve Eşek Eti

Et ve Et Ürünlerinde At ve Eşek Eti

Et, beslenme açısından hayvansal kökenli besin maddeleri arasında önemli bir..

DEVAMINI OKU +
Laboratuvar Sektöründe Sıkça Karşılaşılan Bir Konu: Raporlarda Sahtecilik Suçu

Laboratuvar Sektöründe Sıkça Karşılaşılan Bir Konu: Raporlarda Sahtecilik Suçu

Laboratuvar sektöründe son zamanlarda çokça karşılaşılan konulardan biri de..

DEVAMINI OKU +
Lejyoner Hastalığı – Legionella

Lejyoner Hastalığı – Legionella

Lejyoner Hastalığı - Legionella "Lejyoner Hastalığı" Legionella bakterisinin sebep olduğu zatürreye...

DEVAMINI OKU +
Gıda Zehirlenmesine Yol Açan Mikroorganizmalar

Gıda Zehirlenmesine Yol Açan Mikroorganizmalar

Gıda Zehirlenmesine Yol Açan Mikroorganizmalar BACİLLUS CEREUS İNKÜBASYON SÜRESİ: Toksin..

DEVAMINI OKU +
Ekipman, Personel ve Havada Mikrobiyolojik Analizler

Ekipman, Personel ve Havada Mikrobiyolojik Analizler

Ekipman, Personel ve Havada Mikrobiyolojik Analizler Bir ürünün hijyenik açıdan güvenliğinin..

DEVAMINI OKU +
Etiketleme Hakkında Yeni Düzenlemeler

Etiketleme Hakkında Yeni Düzenlemeler

Resmi Gazete’de yayınlanan Etiketleme Yönetmeliği iki ayrı bölümde yeniden düzenlenmiş oldu.

DEVAMINI OKU +
Gıda İşletmecilerinin Dikkatine

Gıda İşletmecilerinin Dikkatine

Gıda İşletmecilerinin dikkatine! Gıda üreticileri, numune almak ve analiz etmek veya ettirmekle yükü...

DEVAMINI OKU +
EKMEKTE GDO TEHLİKESİ

EKMEKTE GDO TEHLİKESİ

Adana’da üretilen ekmek katkı maddesinde GDO çıkması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk...

DEVAMINI OKU +
Bize Ulaşın