Bize Ulaşın

Blog

  • Blog

Müsilaja Karşı Fosfat İçermeyen Deterjan Zorunluluğu Geliyor

Bilindiği gibi, Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj kirliliğinin önlenmesine ilişkin yaklaşık 1...

DEVAMINI OKU +

Medikal Malzemelerde Bioburden Testinin Amacı

Medikal malzemelerin özellikle Avrupa’ya ihraç edilebilmesi için CE işareti bulunması gerekmektedir.

DEVAMINI OKU +

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Analiz Kriterleri

Çok şık bir restoranda çok güzel bir sunum ile masanıza gelen tabaktaki yemek eğer hijyene dikkat ed...

DEVAMINI OKU +

Kurban Kesimi Ve Sonrasında Covid-19’a Karşı Alınması Gereken Tedbirler

Covid-19 salgını devam ederken gerçekleşecek olan bu Kurban Bayramı’nda da  kurban kesimi ve sonrası...

DEVAMINI OKU +

Otel, Fabrika Ve Benzeri Tesislerde Lejyonella Riskine Karşı Yapılması Gerekenler

Legionella bakterisi özellikle soğutma kulesi bulunan ve havalandırma sistemlerinin kullanıldığı ote...

DEVAMINI OKU +

Toplu Alanlarda Kullanılan Su Sebillerindeki Mikrobiyolojik Riskler

Yaz aylarında  sebil kullanımı oldukça artmaktadır. Özellikle iş yerleri, okullar ve ortak kullanım...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyolojik Kalite

Kozmetik ürünlerde oluşabilecek mikrobiyal bulaşmalar üretim aşamasında, doldurma aşamasında veya tü...

DEVAMINI OKU +

Catering Firmalarında Tedarikçi Denetimlerinin Önemi

Catering firmalarının,  kullandıkları tedarikçilerden aldıkları hizmetin ve ürünün kalitesini belirl...

DEVAMINI OKU +

Virüsidal Etkinlik Testleri

Pandemi nedeniyle biyosidaller hayatımızda çok fazla yer almaktadır.

DEVAMINI OKU +

Havuz Sularında Oluşabilecek Tehlikeler

Yaz mevsiminin başladığı bugünlerde yüzme havuzları yeniden kullanıma açılmaya başlamıştır.

DEVAMINI OKU +

Aflatoksin Açısından Riskli Gıdalar

Aflatoksin, kurutma, depolama gibi ürün işleme aşamalarından kaynaklı olarak ürünlerde oluşan bir to...

DEVAMINI OKU +

Stafilokokal Enterotoksin Tipi Gıda Zehirlenmesi

Stafilokokal enterotoksin tipi gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksi...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Listeria Monocytogenes Riski

Listeria monocytogenes 1929’dan beri insanlarda patojen, 1981’den beri ise gıda kaynaklı patojen ola...

DEVAMINI OKU +

Catering Sektöründe Taşıma Esnasında Gıdaların Korunması

Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Koruyucu Olarak Kullanılan Parabenlerin Limitleri

Parabenlerin kullanım miktarları hakkında “Kozmetik Yönetmeliği Ek V Kozmetik Ürünlerin İçerebileceğ...

DEVAMINI OKU +

Bebek Ürünlerinde Mikrobiyolojik Limitler

Kozmetik ürünler, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı Kozmetik Ürünlerin Mikrobiyolojik Kontrolüne İliş...

DEVAMINI OKU +

Gıda Üretiminde Fiziksel Bulaşma Kaynakları

Gıda üretim alanlarında tüketime sunulan her ürün temiz olmalı ve yabancı madde içermemelidir.

DEVAMINI OKU +

Dezenfektanlarda Ve Kozmetik Ürünlerde Burkholderia Cepacia Analizi

Burkholderia cepacia kompleks, 17 ayrı türden oluşan bir gruptur.

DEVAMINI OKU +

Medikal Malzemelerde Hızlandırılmış Stabilite Testi

ASTM F 1980, medikal ürünlerde hızlandırılmış raf ömrü testi için kullanılan bir metottur.

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyolojik Limitler

Kozmetik ürünlerin mikrobiyolojik açıdan hangi özelliklerde olması gerektiği Kozmetik Ürünlerin Mikr...

DEVAMINI OKU +

En 14683 Standardına Göre Medikal Maskelerde Bioburden Analizi

Tıbbi Cihazlar Yönetmeliğine tabi olan medikal maskeler TS EN 14683+AC:2019 standardının şartlarını...

DEVAMINI OKU +

Tavuk Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi

Tavuk, yapısı sebebiyle çabuk bozulabilir gıda sınıfına girmektedir.

DEVAMINI OKU +

Alkol Bazlı Dezenfektanlarda Alkol Miktarı

Dezenfektan olarak kullanılan alkol bazlı dezenfektanlarda alkol oranı %70 yoğunlukta  olduğu zaman...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Koruyucu Etkinlik Testi

Koruyucu Etkinlik Testleri, kozmetik ürünlerin mikrobiyolojik olarak güvenilirliğinde önemli bir yer...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Parafin İçermez Analizi

Parafin, kozmetik, eczacılık, tekstil alanında sıklıkla kullanılan bir maddedir.

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Gluten İçermez Analizi

Gluten, özellikle buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. 

DEVAMINI OKU +

Yüzeylerde Antibakteriyel Etkinlik Testleri

Son dönemde global bir sorun olan salgın nedeniyle  pek çok antibakteriyel ürün piyasaya sürülmüştür...

DEVAMINI OKU +

Talk İçermez Analizi

Talk, bilinen en yumuşak mineral olarak pek çok kozmetik ürünün ana maddesi olarak kullanılmaktadır.

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Polietilen Glikol (Peg) Analizi

Polietilen glikol, kozmetik ürünlerde ve kişisel bakım ürünlerinde çözücü, yumuşatıcı ve nem taşıyıc...

DEVAMINI OKU +

Ofis ve Akıllı Binalarda Lejyonella Riski

Legionella (Lejyonella) bakterisi, kapalı sistem havalandırması olan tüm ofis ve akıllı binaların so...

DEVAMINI OKU +
Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon