Bize Ulaşın

Blog

  • Blog

Unda Alveograf Analizi

Alveograf analizi, hava basıncı altında hamurun gösterdiği direnci inceleyen bir un analizidir.

DEVAMINI OKU +

Kafe, Restoran Ve Alışveriş Merkezlerinde Covid-19 Denetimi

Saniter, TS EN ISO 17020:2012 Hijyen ve Sanitasyon Muayenesi belgesi ile Gıda üretim yerleri, satış...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Hayvansal Dna İçermez Analizi

Veganların tükettikleri ürünlerde hayvansal DNA bulunmaması gerekmektedir.

DEVAMINI OKU +

Çölyak Hastaları İçin Kozmetiklerde Gluten İçermez Analizi

Özellikle Çölyak hastalarının gluten içeren ürünler tüketmelerinin sağlık sorunlarına yol açtıkları...

DEVAMINI OKU +

Kolonyada Metil Alkol Tehlikesi

Her zaman popüler olan kolonya kullanımı son dönemde yaşanan pandemi nedeniyle daha da fazla kullanı...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerin Temizlik Validasyonunda Deterjan Kalıntı Testi

Başta implant vb. metal yapıda olan ürünler olmak üzere medikal malzemelerin üzerinde, yağ vb. kalın...

DEVAMINI OKU +

TS 13420 Standardına Göre Seramik Ürünlerde antibakteriyel Ve Antifungal Analiz

TS 13420 standardı, seramikten imal edilmiş ve antibakteriyel özelliğe sahip; klozet

DEVAMINI OKU +

Plastiklerde Antiviral Aktivite Tayini

Antibakteriyel özellik kazandırılan ürünler artık pek çok alanda kullanılmaktadır.

DEVAMINI OKU +

Et Ve Süt Ürünlerinde E.coli O157 Tehlikesi

E.coli O157, E.coli’nin en tehlikeli alt türlerinden bir tanesidir ve insan sağlığı açısından büyük...

DEVAMINI OKU +

Un Analizleri Ve Kalite Parametreleri

Dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle buğday unu elde ed...

DEVAMINI OKU +

Okullar ve Ofislerde Hijyen-Sanitasyon Denetimleri

Okullar, ofisler, oteller ve benzeri toplu yaşam alanları insanların sürekli bir arada bulunduğu ort...

DEVAMINI OKU +

Ev Yapımı Konservelere Dikkat

Ev koşullarında hazırlanan konservelerde uygun sıcaklık ve sürenin ayarlanması pek mümkün olmamakta

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ve İlişkili Ürünlerde Silikon İçermez Analizi

Silikonlar, başta şampuanlar olmak üzere kişisel bakım ürünlerinin pek çoğunda ipeksi bir his vermes...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Burkholderia Cepacia Analizi

Burkholderia cepacia kompleks, 17 ayrı türden oluşan bir grup bakteridir. Özellikle hastanede yatan,...

DEVAMINI OKU +

Gıda Güvenliğinde Hijyen Sanitasyon Muayenesinin Önemi

Tükettiğimiz gıdaların hijyenik koşullarda üretilip üretilmediğini bireysel olarak kontrol edilmesi...

DEVAMINI OKU +

Klimalarda Legionella Tehlikesi Ve Yapılması Gerekenler

Legionella bakterileri, insanlarda ciddi enfeksiyonlara neden olabilen mikroorganizmalardır.

DEVAMINI OKU +

Tekstil Ürünlerinde ISO 20743 Standardına Göre Antibakteriyel Etkinlik Testi

Son dönemde antibakteriyel ürünlerin her sektörde kullanımı artmaktadır.

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Mineral Yağ İçermez Analizi

Mineral yağ, kozmetik ürünlerinde kullanılan berrak kokusuz bir malzemedir.

DEVAMINI OKU +

Müsilaja Karşı Fosfat İçermeyen Deterjan Zorunluluğu Geliyor

Bilindiği gibi, Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj kirliliğinin önlenmesine ilişkin yaklaşık 1...

DEVAMINI OKU +

Medikal Malzemelerde Bioburden Testinin Amacı

Medikal malzemelerin özellikle Avrupa’ya ihraç edilebilmesi için CE işareti bulunması gerekmektedir.

DEVAMINI OKU +

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Analiz Kriterleri

Çok şık bir restoranda çok güzel bir sunum ile masanıza gelen tabaktaki yemek eğer hijyene dikkat ed...

DEVAMINI OKU +

Kurban Kesimi Ve Sonrasında Covid-19’a Karşı Alınması Gereken Tedbirler

Covid-19 salgını devam ederken gerçekleşecek olan bu Kurban Bayramı’nda da  kurban kesimi ve sonrası...

DEVAMINI OKU +

Otel, Fabrika Ve Benzeri Tesislerde Lejyonella Riskine Karşı Yapılması Gerekenler

Legionella bakterisi özellikle soğutma kulesi bulunan ve havalandırma sistemlerinin kullanıldığı ote...

DEVAMINI OKU +

Toplu Alanlarda Kullanılan Su Sebillerindeki Mikrobiyolojik Riskler

Yaz aylarında  sebil kullanımı oldukça artmaktadır. Özellikle iş yerleri, okullar ve ortak kullanım...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyolojik Kalite

Kozmetik ürünlerde oluşabilecek mikrobiyal bulaşmalar üretim aşamasında, doldurma aşamasında veya tü...

DEVAMINI OKU +

Catering Firmalarında Tedarikçi Denetimlerinin Önemi

Catering firmalarının,  kullandıkları tedarikçilerden aldıkları hizmetin ve ürünün kalitesini belirl...

DEVAMINI OKU +

Virüsidal Etkinlik Testleri

Pandemi nedeniyle biyosidaller hayatımızda çok fazla yer almaktadır.

DEVAMINI OKU +

Havuz Sularında Oluşabilecek Tehlikeler

Yaz mevsiminin başladığı bugünlerde yüzme havuzları yeniden kullanıma açılmaya başlamıştır.

DEVAMINI OKU +

Aflatoksin Açısından Riskli Gıdalar

Aflatoksin, kurutma, depolama gibi ürün işleme aşamalarından kaynaklı olarak ürünlerde oluşan bir to...

DEVAMINI OKU +

Stafilokokal Enterotoksin Tipi Gıda Zehirlenmesi

Stafilokokal enterotoksin tipi gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksi...

DEVAMINI OKU +
Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon