Bize Ulaşın

Blog

  • Blog

Fındık Alerjeni

Alerji, bağışıklık sisteminden vücuda giren veya temas eden maddelere karşı aşırı duyarlı tepkilerdi...

DEVAMINI OKU +

Ette Tağşiş

Çok eski zamanlardan bu yana değerli bir materyale değersiz bir materyal katılarak tağşiş yapılmakta...

DEVAMINI OKU +

Hexamidin Paraben Analizi

İçermez iddialarından biri olan paraben içermez son dönemde özellikle doğal ürün tercih edenler için...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Suni Boya Aranması

Gıdaların işlenmesi ve hazırlanması sırasında hem gıdalarda oluşan renk bozukluklarını önlemek

DEVAMINI OKU +

Biyogüvenlik Kanunda GDO

18 Mart 2010 tarihinde TBMM’de Biyogüvenlik kanunu kabul edildi ardından 26 Mart 2010 tarihinde resm...

DEVAMINI OKU +

Glutensiz Kozmetik Ürünleri

Gluten, özellikle buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. 

DEVAMINI OKU +

Lejyonella Risk Değerlendirmesi

Lejyoner hastalığı , ilk defa 1976 yılında Philadelphia’da Amerikan Lejyon Kongresinde, otelde kalma...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde İçermez Analizleri

07.02.2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz Sürü...

DEVAMINI OKU +

OIL-FREE Analizi Hakkında

Oil-free analizi özellikle  cildi yağlı olan kişilerin kozmetik ürün alırken dikkat ettikleri bir ib...

DEVAMINI OKU +

Etilen Oksit Kalıntı Analizi

Medikal malzemelerin sterilizasyon yöntemlerinden biri de etilen oksit ile sterilizasyondur.

DEVAMINI OKU +

Antibakteriyel Etkinlik Testleri ve Standartları

Günümüzde kullanılan pek çok ürünün antibakteriyel özellikte olanı piyasaya sürülmektedir.

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Güncel Mikrobiyolojik Analiz Limitleri

Kozmetiklerin mikrobiyolojik kontrollerine ilişkin limit değerler pek çok kez güncellenmiştir.

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerde Sterilite Testinin Önemi

Çeşitli yöntemler uygulanılarak ürünler steril edilebilmektedir. Fakat bu uygulanan yöntemlerin ürün...

DEVAMINI OKU +

Unda Folik Asit Miktarının Önemi

Folik asit, folasin, folat ve B9 Vitamini gibi farklı formlar olarak da bilinen B vitaminlerinden bi...

DEVAMINI OKU +

Temiz Oda Validasyon Analizleri

Temiz odalarda gerçekleştirilen hava ölçümü,personel-ekipman biyokontaminasyon testleri, temiz odala...

DEVAMINI OKU +

Hızlandırılmış Raf Ömrü Testinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Medikal ürünlerde hızlandırılmış  raf ömrü testi için kullanılan metot ASTM F 1980 standardıdır.

DEVAMINI OKU +

Medikal Firmaların CE Belgesi Alması İçin Üründe Yaptırması Gereken Testler

Medikal cihazların, insan sağlığı açısından güvenli olması ve risk oluşturmaması önem arz etmektedir...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Fitalat Testi

Fitalatlar parfümler, losyonlar ve kozmetiklerde kalıcı koku ve renk sağlaması için katılır. Plastik...

DEVAMINI OKU +

Gıda Üretiminde Personel Hijyen Analizlerinin Önemi

Gıda üretiminde personeller, özellikle direkt tüketime sunulan salata,tatlı gibi gıda maddelerinin h...

DEVAMINI OKU +

Catering Firmalarında Suyun Mikrobiyolojik Kalitesinin Önemi

Tüm catering firmaları, ürettikleri ürünlerin mikrobiyolojik kalitesinin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyo...

DEVAMINI OKU +

Unda İki Önemli Analiz: Alveograf ve Sedimentasyon

Alveograf analizi hava basıncı altında hamurun gösterdiği direnci inceleyen bir analizdir.

DEVAMINI OKU +

Denizlerde Mikrobiyolojik Kirlilik Limitleri

Yüzme amaçlı kullanılan sular Avrupa Birliği’nin 2006/7/EC Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’ne göre d...

DEVAMINI OKU +

Etlerde Listeria Monocytogenes Tehlikesi

Özellikle yaz aylarında tükettiğimiz gıdalara daha çok dikkat etmemiz gerekmektedir. Son günlerde en...

DEVAMINI OKU +

Ette Domuz DNA’sı Aranması

Kültürümüz gereği bol miktarda etli güzel yemekleri severek tüketmekteyiz.

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Parafin Analizi

Petrol ve türevlerinden elde edilen parafin, kozmetik, eczacılık, tekstil alanında ve daha birçok al...

DEVAMINI OKU +

Non İyonik Aktif Madde

Non iyonik aktif maddeler asidik veya bazik ortamlardan etkilenmedikleri için deterjan, kozmetik ve...

DEVAMINI OKU +

Titanyum Dioksit Analizi

Kozmetik, gıda, ilaç gibi bir çok sektörde Titanyum Dioksit (TiO2 ) kullanılmaktadır.

DEVAMINI OKU +

Florür Analizi

Florür, kullandığımız bir çok ürüne dahil olduğundan son zamanlarda tartışılan bir kimyasal haline g...

DEVAMINI OKU +

Akredite Analiz Laboratuvarı

ISO 17025 standardı laboratuvarların akreditasyon standardıdır. Laboratuvar akreditasyonu hemen heme...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Yapılması Zorunlu Testler

Kozmetikler, Kozmetik Ürün Güvenlik Değerlendirme Kılavuzuna göre güvenli olmak zorundadır. Bunun iç...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Analiz Laboratuvarı

Bir kozmetik ürünün kalitesi, diğer ürünlerde olduğu gibi, başlangıçta bir ürünün sunması gereken öz...

DEVAMINI OKU +

Temiz Odalarda Numune Alma Noktaları

Temiz odalarda partikül sayısı ve mikroorganizma sayısı en önemli kriterlerdir.

DEVAMINI OKU +

Bebek Kozmetik Ürünlerinde Mikrobiyolojik Limitler

Bu kılavuza göre bebek ürünlerinin limit değerleri diğer ürünlerden farklıdır.Bebeklerin cildinin da...

DEVAMINI OKU +

Medikal Cihazlarda Yapılan Sterilite Testinin Aerobik ve Anerobik Ortamda Gerçekleşmesinin Önemi

ISO 11737-2 standardında (A.6.7 Maddesi) , sterilizasyon ajanlarına maruz kalan mikroorganizma çeşit...

DEVAMINI OKU +

Medikal Cihaz Üretiminde Temiz Odaların Hijyenik Şartları ve Hava Kalitesinin Sınıflandırılması

Üretime yönelik çeşitli işlemler, ürünün hazırlanması, yıkanması, paketlenmesi ve sterilizasyonu, te...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Kullanılan Suyun Mikrobiyal Kalitesi

Kozmetiklerde kullanılan sulardakesinlikle patojen bakteri bulunmaması gerekmektedir. Özellikle iste...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Etil Asetat

Etil Asetat, genellikle tırnak cilası sökücülerinde kullanılan, karakteristik olarak tatlı bir kokuy...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde GDO İçermez Analizleri

Kozmetikte pek çok bitki özü, bitki ekstraktı kullanılmaktadır. Kozmetiklerde kullanılan bu ekstrakt...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürün Güvenliğinin Sürdürülebilirliği

Üretilen ürünün güvenilirliğinin sürdürülebilirliği , ürün üretilmeye başladıktan sonra belirli per...

DEVAMINI OKU +

Cocamide Dea ve Mea İçeren Kozmetiklerde Olası Riskler

Cocamide DEA (cocamide diethanolamine) ve Cocamide MEA (cocamide monoethanolamine) hindistancevizi...

DEVAMINI OKU +

Bebek Bezinde Bisphenol A (BPA) Analizi

Günlük yaşantıda kullanılabilen pek çok ürün içinde yaygın olarak kullanılan bir endokrin bozucu ola...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Mineral Yağ Aranması

Mineral yağ, çok çeşitli kozmetik ürünlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan berrak kokusuz...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Silikon İçermez İddiası

Farklı isimlerle de karşımıza çıkan silikonlar (dimetikon en tanınmışlardan biridir), su geçirmezli...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde PEG aranması

PEG kozmetik ürünlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde çözücü, koyulaştırıcı, yumuşatıcı ve nem taşıy...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Bacillus cereus Analizlerinde Doğrulamanın Önemi

Bacillus cereus analizinde besiyerinde görülen kolonilerin doğrulama yapılmadan Bacillus cereus olar...

DEVAMINI OKU +

Legionella Üremesi İçin Riskli Ortamlar

Legionella için özellikle kapalı havalandırma sistemi olan oteller,AVM ler,hastaneler riskli alanlar...

DEVAMINI OKU +

Akredite Analizin Önemi

ISO 17025 laboratuvar akreditasyonu günümüzde artık olmazsa olmaz bir konu haline gelmiştir. ISO 170...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde D4, D5 Yasaklanıyor

Avrupa Kimyasallar Ajansı, octamethylcyclotetrasiloxane (D4) ve decamethylcyclopentasiloxane (D5)...

DEVAMINI OKU +

Antibakteriyel Etkinlik Testleri

Özellikle son dönemde antibakteriyel plastiklerin piyasaya sunulduğu görülmektedir. Bunun için st...

DEVAMINI OKU +

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Yapılan Son Değişiklikler

Resmi Gazetede 29.01.2019 tarihinde yayınlanan Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği...

DEVAMINI OKU +

Restoranlarda Mikrobiyolojik Analiz Kriterleri

Günümüzde restoranlarda yemek yemek, eskiye oranla oldukça arttı. İnsanların yeme alışkanlıklarının...

DEVAMINI OKU +

Domateste Canlı Larva

Domates yetiştiriciliğinde çok zararlı olabilen bu böcek Güney Amerika kökenli olup; Avrupada ilk k...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Yeni Tehlike:1,4-Dioksan Hakkında

Kozmetik ürünlerden özellikle şampuanlar, duş jelleri ve deterjanlar 1,4-Dioksan açısından risk teşk...

DEVAMINI OKU +

SLS Free, SLES Free, Paraben Free Analizlerinin Hepsinde Akredite Tek Laboratuvar: Saniter

Sağlık Bakanlığı'nın son yayınladığı tebliğe göre artık, etiketlerinde bu bilgileri içeren ürünler...

DEVAMINI OKU +

Okullarda Bina Hijyen ve Sanitasyonu

Toplu yaşam alanlarından kaynaklanabilecek hastalıkları önlemek, herkes için sağlıklı bir ortam oluş...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde İçermez İdiaları İçin Analiz Raporu Zorunlu Hale Geldi

07.02.2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz Sür...

DEVAMINI OKU +

İçme Sularında Görülmeyen Tehlike-Ağır Metaller

Yıllardır su ile ilgili birçok konuya değinilmektedir. Günde ortalama ne kadar su içileceğinden, sus...

DEVAMINI OKU +

Havada Bir Şeyler Var

Enfekte olmuş su sistemlerine ve soğutma suyuna sahip oteller, iş merkezleri, toplantı salonları, ka...

DEVAMINI OKU +

Kıymada Boya Aranması Hakkında

Gıdalarda boya aranması ile ilgili olarak, su ile gıdanın teması sonucu boyanın varlığı veya yokluğ...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Raf Ömrü Testleri

Gerçek zamanlı stabilite testinde ürün normal satış şartlarını sağlayan ortamda bekletilerek, üründe...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Listeria Tehlikesi

L.monocytogenes psikrotrof (aslen mezofil karakterli olduğu halde psikrofil sınırlarında da gelişebi...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde Koruyucu Etkinlik (Challenge) Testinin Önemi

Ürünlerin koruyucu içeriyor olması, bakteri,küf ve mantar gibi mikroorganizmaları içermediği anlamı...

DEVAMINI OKU +

Gıda Üretiminde Ekipman Temizliğinin Önemi

Gıda üretim alanlarında, üretim boyunca yapılan işlerin kolaylaşması için yardımcı ekipmanlar kullan...

DEVAMINI OKU +

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Riskler

Pişirildikten sonra satışa sunulan gıda maddelerinin bozulmasında ekşimesinde veya gastrointestinal...

DEVAMINI OKU +

Et ve Et Ürünlerinde Bilinmesi Gerekenler-Nitrat ve Nitrit

Son zamanlarda elde edilen bilgiler doğrultusunda , uzmanlar işlenmiş et ürünlerinin fazla tüketil...

DEVAMINI OKU +

Sebilden İçtiğiniz Su Ne Kadar Temiz!

Eğer sebil etkin olarak temizlenmezse, suda bulunmaması gereken E.coli, Enterokok gibi patojen mikro...

DEVAMINI OKU +

Menülere alerjen maddeleri yazma zorunluluğu geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu yemek sunan restoranlar, kafeler, yemekhaneler vb. yerlere ilişkin ö...

DEVAMINI OKU +

Mobilyalarda Formaldehit Analizi

Formaldehit, Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu tarafından kanserojen özelliği açısından Grup 2A o...

DEVAMINI OKU +

Yem Hijyeni

Güvenilir hayvansal gıdaların elde edilmesinde en önemli noktalardan biri yemlerin hijyen kuralların...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerde Bioburden Analizi

Bioburden tanım olarak ürünlerin veya koruyucu sistemlerin üzerindeki canlı mikroorganizma popülasyo...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerde Stabilite (Hızlandırılmış Raf Ömrü) Testi

Stabilite testi, ürünün bütünlüğünün devam ettiğini kanıtlamalıdır. Hangi sıcaklığın seçileceği konu...

DEVAMINI OKU +

Sağlık Bakanlığı Kozmetik Ürün Denetimleri ve Güvenli Ürün İçin Analiz Gerekliliği

Kozmetik firmaları denetimlerdeki uygunsuz durumlarla ilgili aldıkları para cezaları ile maddi zarar...

DEVAMINI OKU +

Fındıkta Aflatoksin

Aflatoksin oluşumunun ilk koşulu, bu toksin oluşumuna neden olan küf sporlarınıngıda maddesine bula...

DEVAMINI OKU +

Su Sebili Kullanırken Dikkat

Yaşam kaynağımız olan su; tüm biyolojik yaşamı ve ekosistemi ayakta tutar. Doğada olduğu gibi insan...

DEVAMINI OKU +

Avm, Ofis, İş Merkezlerinde Lejyonella Tehlikesi

Legionella riskine karşı özellikle otellerin, AVM işletmelerinin, büyük ofis ve iş merkezleri yöneti...

DEVAMINI OKU +

Kinoa Tohumunun Tarihçesi, Besin Değerleri ve Beslenme Üzerindeki Önemi

Kinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Güney Amerika’da And Dağlarında yetişmekte olan tahıl grubuna ait...

DEVAMINI OKU +

İhracat Yapan Kozmetik Firmaları İçin Yeni Zorunluluklar

İhracat yapan firmaların bildirimde bulundukları tüm kozmetik ürünler için yeni başvurular ve eskid...

DEVAMINI OKU +

Serinlemek İçin Havuza Girenler Dikkat!

Havuz sularına fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak analizler yapılmaktadır. Halk Sağlığı Müd...

DEVAMINI OKU +

Taşıma Yemek Sırasında Gıdaların Korunması

Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...

DEVAMINI OKU +

İstanbul’da HPLC Eğitimi

Saniter ve Kimyagerler Derneği İş Birliği ile İSTANBUL’DA HPLC EĞİTİMİ Verilecektir.

DEVAMINI OKU +

Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yük...

DEVAMINI OKU +

Gıda Firmalarında Depolama Koşulları

Satın alınan her ürün girdi kontrol talimatına göre kabul edilerek uygun depolara yerleştirilmelidir...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Firmalarının Analiz Yaptırımlarının Önemi

2018 yılının ilk 3 aylık döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik ürünlerin piyasa gözetim v...

DEVAMINI OKU +

Buğday Ununda Yapılan Analizler

Buğday unu, dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle elde e...

DEVAMINI OKU +

Et Ürünlerindeki Ciddi Tehlike: E.coli O157

Yapılan çalışmalarda E. coli O157 kaynaklı zehirlenmelerin çoğunluğunun yetersiz ısıl işlem gören et...

DEVAMINI OKU +

Et Ürünü Satan Tüm Firmaların Dikkatine! At-Eşek Eti Tespiti

Son günlerde at-eşek eti (tek tırnaklı eti) ile ilgili tağşiş iddiaları medyada sıkça yer almakta...

DEVAMINI OKU +

Gıda Zehirlenmelerine Dikkat

Gıda zehirlenmeleri genellikle, bakteriler veya toksinlerle kontamine olmuş ürünlerin tüketilmesiyle...

DEVAMINI OKU +

Kozmetikte Selenyum Elementi

Selenyum insan vücudu için oldukça yararlı olan değerli elementlerden biridir. Serbest radikallere k...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Üretiminde Hijyen Sanitasyon Gözetimleri

Kozmetik ürünler insan sağlığını doğrudan etkilediğinden üretim aşamalarında hijyenik koşulların sağ...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiğin Görünmeyen Yüzü

Gelişen üretimle ve tüketimle beraber; kozmetik sektöründe de kalite analizlerine her gün bir yenisi...

DEVAMINI OKU +

Saniter Kozmetik Kongresindeydi

Saniter olarak 8. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresindeydik.

DEVAMINI OKU +

Gıda Güvenliği İçin Personel Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılan her türlü uygulama ve temizlik işlemleri hij...

DEVAMINI OKU +

Gluten İntoleransı Olanlar! Kozmetik Ürünlerindeki Gluten Riski

Gıdalarda glütensiz ürünleri bulmak nispeten kolay olsa da; kozmetikler de bu durum daha zordur. Çün...

DEVAMINI OKU +

Pirinç Sirkesi Faydaları ve Yapımı

Çin ve Japon yemeklerinin en önemli kültürü pirinçtir. Pirinç sirkesi de yaklaşık 3000 yıldır Uzak D...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Üretim Alanlarında Hijyen Sanitasyon

Kozmetik üretimi yapan firmalarda işletme koşullarını iyileştirmek ve geliştirmek için zorunluluklar...

DEVAMINI OKU +

Yemek Üretiminde Gıda Güvenliğinin Sağlanması ile İlgili Önemli Noktalar

Gıda güvenliği, gıda kaynaklı hastalıklara neden olan fiziksel, mikrobiyel ve kimyasal bulaşmaları ö...

DEVAMINI OKU +

Alzheimer ile Dans

Dr. Verghese ve araştırma arkadaşları sosyal dans aktivitesinin beyinin nöroplastisitesi avantajını...

DEVAMINI OKU +

Kokusuz Sarımsak; Siyah (Fermente) Sarımsak

Siyah sarımsak, kontrollü ortamda 65-80 °C ‘de %70-80 nemde hiçbir katkı maddesi olmadan 1 ay boyunc...

DEVAMINI OKU +

Psikobiyotikler (Mutluluk ve Turşu-Sirke veya Limon Farketmez)

Probiyotikler normal sindirim sürecine yardımcı, yaşayan bakterilerdir. Probiyotiklerin, insanda bey...

DEVAMINI OKU +

Kansere Karşı Mutfaktaki Güç : ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, kansere karşı koruyucu olarak beslenmemizin bir parçası haline getirilmeli; ayrıca oluşa...

DEVAMINI OKU +

Propolis

Propolis, arıların bitkilerden ürettiği kovan içi temizliği ve yalıtımında kullandıkları bir maddedi...

DEVAMINI OKU +

Monosodyum Glutamat

Monosodyum glutamat olarak da anılan, “Çin tuzu” olarak nam salmış bir içerik olan MSG, sıklıkla kul...

DEVAMINI OKU +

Aflatoksin Oluşumu

Aflatoksin, kurutma ,depolama gibi ürün işleme aşamalarından kaynaklı olarak ürünlerde oluşabilmek...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Stafilokokal Enterotoksinler

Stafilokokal gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksijenik stafilokokla...

DEVAMINI OKU +

Evde Yapılan Konservelere Dikkat

Bir çoğumuz, meyve ve sebzeleri mevsim dışında da tüketmek istediği için geleneksel yöntemlerle evle...

DEVAMINI OKU +

Nörovirüs Salgınları

Akut salgınlara neden olan Nörovirüs tüm yaş gruplarını etkileyebilmektedir.Nörovirüs infeksiyonları...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde Yeni İddia, Silikon İçermez!

Kozmetiklerde silikon kullanımı ucuzluğundan dolayı oldukça fazla oranda tercih edilmektedir.Ancak i...

DEVAMINI OKU +

Gıda Alerjilerinde Bu Hafta :Fındık Alerjisi

Fındık alerjisi gıda kaynaklı alerjilerin başında gelmektedir.Üreticiler özellikle bu konuda gerekli...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerdeki Gizli Tehlike: Ağır Metaller

Kozmetik ürünlerin güvenliği direk cildimizle temas ettiğinden büyük önem kazanmaktadır. Bu ürünlerl...

DEVAMINI OKU +

Fıstık Alerjisi Deyip Geçmeyin!

Gıda ürünlerinde alerjen analizleri giderek önem kazanmaktadır.Fıstık alerjisi bu alerjilerin başınd...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Paraben Analizi

Paraben Free kozmetikler ve Paraben Analizi

DEVAMINI OKU +

Epigenetik (Çevresel Koşulların Genlerimize Etkisi)

Epigenetik durum çevre koşulları, beslenme , stres , kimyasal ve radyasyona maruz kalma gibi çevrese...

DEVAMINI OKU +

Raf Ömrü Testi (Stabilite Testi)

Raf ömrü testi (Stabilite Testi) kozmetiklerde ve medikal ürünlerde nasıl hesaplanır?Raf ömrü testin...

DEVAMINI OKU +

Vitamin A Analizleri ve Birimlerine Dair

Vitamin A Analizleri ve Birimlerine Dair

DEVAMINI OKU +

Gluten Analizi

Gluten alerjeni ve Glutensiz gıdalar , gluten analizi

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Challenge Test ve Test Raporunun Yorumlanması

Kozmetiklerde Challenge Test (Koruyucu Etkinlik Testi) Nedir?Nasıl Yorumlanır?

DEVAMINI OKU +

Gıda Zehirlenmelerinde Salmonella Bakterisinin Rolü

Gıda zehirlenmelerinde Salmonella bakterisi

DEVAMINI OKU +

Premikslerde Vitamin ve İz Elementlerin Önemi

Vitaminler komplex yapıda organik bileşikler olup aktivasyonlarında önemli kayıplar..

DEVAMINI OKU +

Otellerde Hijyen Sanitasyon, Havuz Suları Kontrolü, Legionella Risk Değerlendirme Analizleri

Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon Genel Kurallara göre yapılan..

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürün Analizleri

Ürünleriniz üzerindeki biyolojik bakteri yükünü tespit amacıyla gerçekleştirilir analiz metodu..

DEVAMINI OKU +

Medikal Malzemeler ve İlişkili Ürünlerde Yağ Gres ve Deterjan Kalıntı Analizleri ve Önemi

Gelişen teknoloji ile birlikte insan sağlığını olumlu yönde etkileyecek yeni..

DEVAMINI OKU +

Kurban Etini Saklamada Dikkat Edilecek Hususlar

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle, et tüketimi artacağından, kurban için..

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Gdo (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) İle İlgili Yeni Düzenlemeler

Genetik mühendisliğinin çeşitli teknikler kullanarak yaptığı müdahalelerle..

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Bulunan Başlıca Toksinler

Mikotoksinler; yetişme sürecinde, doğrudan hasat sırasında, işleme..

DEVAMINI OKU +

İlaç Sanayiinde Ağır Metal Analizleri

Endüstrinin her alanında olduğu gibi İlaç Endüstrisinde de üretimin istenilen..

DEVAMINI OKU +

Zeytinyağında Kaliteyi Belirleyen Parametreler

Zeytinyağı, zeytinin etli meyvesinin, çekirdeğiyle birlikte sıkılmasıyla elde..

DEVAMINI OKU +

Serdar Öçten Ünsal İle Zeytinyağına Yolculuk

Serdar Öçten Ünsal ile Zeytinyağına Yolculuk - Zeytinyağı Duyusal..

DEVAMINI OKU +

Bioburden ve Sterilite Testi

SANİTER bünyesinde CE markalandırma çalışmalarında ve T.C. Sağlık Bakanlığı Medikal Cihaz..

DEVAMINI OKU +

Et ve Et Ürünlerinde At ve Eşek Eti

Et, beslenme açısından hayvansal kökenli besin maddeleri arasında önemli bir..

DEVAMINI OKU +

Laboratuvar Sektöründe Sıkça Karşılaşılan Bir Konu: Raporlarda Sahtecilik Suçu

Laboratuvar sektöründe son zamanlarda çokça karşılaşılan konulardan biri de..

DEVAMINI OKU +

Lejyoner Hastalığı – Legionella

Lejyoner Hastalığı - Legionella "Lejyoner Hastalığı" Legionella bakterisinin sebep olduğu zatürreye...

DEVAMINI OKU +

Gıda Zehirlenmesine Yol Açan Mikroorganizmalar

Gıda Zehirlenmesine Yol Açan Mikroorganizmalar BACİLLUS CEREUS İNKÜBASYON SÜRESİ: Toksin..

DEVAMINI OKU +

Ekipman, Personel ve Havada Mikrobiyolojik Analizler

Ekipman, Personel ve Havada Mikrobiyolojik Analizler Bir ürünün hijyenik açıdan güvenliğinin..

DEVAMINI OKU +

Etiketleme Hakkında Yeni Düzenlemeler

Resmi Gazete’de yayınlanan Etiketleme Yönetmeliği iki ayrı bölümde yeniden düzenlenmiş oldu.

DEVAMINI OKU +

Gıda İşletmecilerinin Dikkatine

Gıda İşletmecilerinin dikkatine! Gıda üreticileri, numune almak ve analiz etmek veya ettirmekle yükü...

DEVAMINI OKU +

Ekmekte GDO Tehlikesi

Adana’da üretilen ekmek katkı maddesinde GDO çıkması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk...

DEVAMINI OKU +