Gıda zehirlenmeleri; zararlı mikroorganizmalar veya bunların toksinleri, bitkiler veya kimyasal madd...
DEVAMINI OKU +Triklosan, kişisel bakım, cilt ve ağız bakım gibi tüketim ürünlerinlerinde yaygın olarak kullanılan...
DEVAMINI OKU +Enfeksiyon tipi gıda zehirlenmesi; zararlı mikroorganizmalarla veya bunların oluşturduğu toksinlerle...
DEVAMINI OKU +Tüketilen gıdalara bağlı olarak toplumda çeşitli şekillerde kendini gösteren çeşitli rahatsızlıklar...
DEVAMINI OKU +Gıda üretim alanlarında tüketime sunulan her ürün temiz olmalı ve yabancı madde içermemelidir.
DEVAMINI OKU +Ürün ya da hizmetin sunulabilmesi için firmaya girdi, ham madde, ürün sağlayan üretici tedarikçi ola...
DEVAMINI OKU +Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen sebil kullanımı gün geçtikçe daha çok artmaktadır. Özell...
DEVAMINI OKU +Alerji, bağışıklık sisteminden vücuda giren veya temas eden maddelere karşı aşırı duyarlı tepkilerdi...
DEVAMINI OKU +Çok eski zamanlardan bu yana değerli bir materyale değersiz bir materyal katılarak tağşiş yapılmakta...
DEVAMINI OKU +İçermez iddialarından biri olan paraben içermez son dönemde özellikle doğal ürün tercih edenler için...
DEVAMINI OKU +Gıdaların işlenmesi ve hazırlanması sırasında hem gıdalarda oluşan renk bozukluklarını önlemek
DEVAMINI OKU +18 Mart 2010 tarihinde TBMM’de Biyogüvenlik kanunu kabul edildi ardından 26 Mart 2010 tarihinde resm...
DEVAMINI OKU +Gluten, özellikle buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur.
DEVAMINI OKU +Lejyoner hastalığı , ilk defa 1976 yılında Philadelphia’da Amerikan Lejyon Kongresinde, otelde kalma...
DEVAMINI OKU +07.02.2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz Sürü...
DEVAMINI OKU +Oil-free analizi özellikle cildi yağlı olan kişilerin kozmetik ürün alırken dikkat ettikleri bir ib...
DEVAMINI OKU +Medikal malzemelerin sterilizasyon yöntemlerinden biri de etilen oksit ile sterilizasyondur.
DEVAMINI OKU +Günümüzde kullanılan pek çok ürünün antibakteriyel özellikte olanı piyasaya sürülmektedir.
DEVAMINI OKU +Kozmetiklerin mikrobiyolojik kontrollerine ilişkin limit değerler pek çok kez güncellenmiştir.
DEVAMINI OKU +Çeşitli yöntemler uygulanılarak ürünler steril edilebilmektedir. Fakat bu uygulanan yöntemlerin ürün...
DEVAMINI OKU +Folik asit, folasin, folat ve B9 Vitamini gibi farklı formlar olarak da bilinen B vitaminlerinden bi...
DEVAMINI OKU +Temiz odalarda gerçekleştirilen hava ölçümü,personel-ekipman biyokontaminasyon testleri, temiz odala...
DEVAMINI OKU +Medikal ürünlerde hızlandırılmış raf ömrü testi için kullanılan metot ASTM F 1980 standardıdır.
DEVAMINI OKU +Medikal cihazların, insan sağlığı açısından güvenli olması ve risk oluşturmaması önem arz etmektedir...
DEVAMINI OKU +Fitalatlar parfümler, losyonlar ve kozmetiklerde kalıcı koku ve renk sağlaması için katılır. Plastik...
DEVAMINI OKU +Gıda üretiminde personeller, özellikle direkt tüketime sunulan salata,tatlı gibi gıda maddelerinin h...
DEVAMINI OKU +Alveograf analizi hava basıncı altında hamurun gösterdiği direnci inceleyen bir analizdir.
DEVAMINI OKU +Yüzme amaçlı kullanılan sular Avrupa Birliği’nin 2006/7/EC Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’ne göre d...
DEVAMINI OKU +Özellikle yaz aylarında tükettiğimiz gıdalara daha çok dikkat etmemiz gerekmektedir. Son günlerde en...
DEVAMINI OKU +Petrol ve türevlerinden elde edilen parafin, kozmetik, eczacılık, tekstil alanında ve daha birçok al...
DEVAMINI OKU +© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.