Bize Ulaşın

Blog

  • Blog

Cocamide Dea ve Mea İçeren Kozmetiklerde Olası Riskler

Cocamide DEA (cocamide diethanolamine) ve Cocamide MEA (cocamide monoethanolamine) hindistancevizi...

DEVAMINI OKU +

Bebek Bezinde Bisphenol A (BPA) Analizi

Günlük yaşantıda kullanılabilen pek çok ürün içinde yaygın olarak kullanılan bir endokrin bozucu ola...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Mineral Yağ Aranması

Mineral yağ, çok çeşitli kozmetik ürünlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan berrak kokusuz...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Silikon İçermez İddiası

Farklı isimlerle de karşımıza çıkan silikonlar (dimetikon en tanınmışlardan biridir), su geçirmezli...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde PEG aranması

PEG kozmetik ürünlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde çözücü, koyulaştırıcı, yumuşatıcı ve nem taşıy...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Bacillus cereus Analizlerinde Doğrulamanın Önemi

Bacillus cereus analizinde besiyerinde görülen kolonilerin doğrulama yapılmadan Bacillus cereus olar...

DEVAMINI OKU +

Legionella Üremesi İçin Riskli Ortamlar

Legionella için özellikle kapalı havalandırma sistemi olan oteller,AVM ler,hastaneler riskli alanlar...

DEVAMINI OKU +

Akredite Analizin Önemi

ISO 17025 laboratuvar akreditasyonu günümüzde artık olmazsa olmaz bir konu haline gelmiştir. ISO 170...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde D4, D5 Yasaklanıyor

Avrupa Kimyasallar Ajansı, octamethylcyclotetrasiloxane (D4) ve decamethylcyclopentasiloxane (D5)...

DEVAMINI OKU +

Antibakteriyel Etkinlik Testleri

Özellikle son dönemde antibakteriyel plastiklerin piyasaya sunulduğu görülmektedir. Bunun için st...

DEVAMINI OKU +

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Yapılan Son Değişiklikler

Resmi Gazetede 29.01.2019 tarihinde yayınlanan Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği...

DEVAMINI OKU +

Restoranlarda Mikrobiyolojik Analiz Kriterleri

Günümüzde restoranlarda yemek yemek, eskiye oranla oldukça arttı. İnsanların yeme alışkanlıklarının...

DEVAMINI OKU +

Domateste Canlı Larva

Domates yetiştiriciliğinde çok zararlı olabilen bu böcek Güney Amerika kökenli olup; Avrupada ilk k...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Yeni Tehlike:1,4-Dioksan Hakkında

Kozmetik ürünlerden özellikle şampuanlar, duş jelleri ve deterjanlar 1,4-Dioksan açısından risk teşk...

DEVAMINI OKU +

SLS Free, SLES Free, Paraben Free Analizlerinin Hepsinde Akredite Tek Laboratuvar: Saniter

Sağlık Bakanlığı'nın son yayınladığı tebliğe göre artık, etiketlerinde bu bilgileri içeren ürünler...

DEVAMINI OKU +

Okullarda Bina Hijyen ve Sanitasyonu

Toplu yaşam alanlarından kaynaklanabilecek hastalıkları önlemek, herkes için sağlıklı bir ortam oluş...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde İçermez İdiaları İçin Analiz Raporu Zorunlu Hale Geldi

07.02.2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz Sür...

DEVAMINI OKU +

İçme Sularında Görülmeyen Tehlike-Ağır Metaller

Yıllardır su ile ilgili birçok konuya değinilmektedir. Günde ortalama ne kadar su içileceğinden, sus...

DEVAMINI OKU +

Havada Bir Şeyler Var

Enfekte olmuş su sistemlerine ve soğutma suyuna sahip oteller, iş merkezleri, toplantı salonları, ka...

DEVAMINI OKU +

Kıymada Boya Aranması Hakkında

Gıdalarda boya aranması ile ilgili olarak, su ile gıdanın teması sonucu boyanın varlığı veya yokluğ...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Raf Ömrü Testleri

Gerçek zamanlı stabilite testinde ürün normal satış şartlarını sağlayan ortamda bekletilerek, üründe...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Listeria Tehlikesi

L.monocytogenes psikrotrof (aslen mezofil karakterli olduğu halde psikrofil sınırlarında da gelişebi...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde Koruyucu Etkinlik (Challenge) Testinin Önemi

Ürünlerin koruyucu içeriyor olması, bakteri,küf ve mantar gibi mikroorganizmaları içermediği anlamı...

DEVAMINI OKU +

Gıda Üretiminde Ekipman Temizliğinin Önemi

Gıda üretim alanlarında, üretim boyunca yapılan işlerin kolaylaşması için yardımcı ekipmanlar kullan...

DEVAMINI OKU +

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Riskler

Pişirildikten sonra satışa sunulan gıda maddelerinin bozulmasında ekşimesinde veya gastrointestinal...

DEVAMINI OKU +

Et ve Et Ürünlerinde Bilinmesi Gerekenler-Nitrat ve Nitrit

Son zamanlarda elde edilen bilgiler doğrultusunda , uzmanlar işlenmiş et ürünlerinin fazla tüketil...

DEVAMINI OKU +

Sebilden İçtiğiniz Su Ne Kadar Temiz!

Eğer sebil etkin olarak temizlenmezse, suda bulunmaması gereken E.coli, Enterokok gibi patojen mikro...

DEVAMINI OKU +

Menülere alerjen maddeleri yazma zorunluluğu geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu yemek sunan restoranlar, kafeler, yemekhaneler vb. yerlere ilişkin ö...

DEVAMINI OKU +

Mobilyalarda Formaldehit Analizi

Formaldehit, Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu tarafından kanserojen özelliği açısından Grup 2A o...

DEVAMINI OKU +

Yem Hijyeni

Güvenilir hayvansal gıdaların elde edilmesinde en önemli noktalardan biri yemlerin hijyen kuralların...

DEVAMINI OKU +
Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon