Gıda güvenliği, gıda kaynaklı hastalıklara neden olan fiziksel, mikrobiyel ve kimyasal bulaşmaları önleyecek şekilde gıdaların, depolanması, hazırlanması ve sunulmasını içeren bir sistemdir. Gıda güvenliği üretimden tüketime kadar zincirin tüm aşamalarında tam olarak sağlanmalıdır.
2.Depolama:Tüm gıdaların hijyen kurallarına uygun, mikrobiyal bulaşmaları en aza indirgeyici, raf ömrünü ve uygun sıcaklıklarda korunmasını sağlama işlemidir. Teslim alınan ürünler talimatlara uygun olarak depolanmalı ve depolarda özelliklerini kaybetmemeleri için tavsiye edilen tüketi m tarihi en yakın olanın kullanılması prensibine uyulmalıdır.
3.Hazırlık ve Üretim: Hazırlık ve üretim aşamaları gıdaların pişirilmeden önce tabi tutuldukları basamaklardır.
4.Pişirme: Gıdaların belirli sıcaklıklarda ısıl işleme tabi tutulmasıdır.
5.Soğutma:
6.Servis: Yemeğin üretilmesinden sonra sunulması işlemidir.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.