Bize Ulaşın
  • +90 (216) 470 81 48/49
  • saniter@saniter.com.tr
Kariyer

Catering Sektöründe Taşıma Esnasında Gıdaların Korunması

  • Blog
  • Catering Sektöründe Taşıma Esnasında Gıdaların Korunması

Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısından çok önemlidir. Bu nedenle taşıma esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar kısaca şu şekildedir.

- Gıdaların fiziksel zarar görmemesi, çöp kir ve diğer yabancı maddelerin gıdaya düşmesini engellemek, yabancı kokuların sinmesini önlemek, gıda yüzeyinde kuruma ve nemlenme olmaması için ambalajlama işlemi yapılmalıdır.

- Gıdanın özelliğine göre uygun sıcaklıkta taşıma yapabilecek araçlarla (soğutma tertibatına sahip araç, termobox) bulundurulmalıdır.

- Termobox’a giriş sıcaklığı sıcak yemeklerde 750C’nin üzerinde, soğuk yemekler (zeytinyağlı ve salata) ise +100C’nin altında olmasına dikkat edilmelidir.

- Termoboxlara yerleştirme sırasında sıcak servis amaçlı yemekler bir termobox’a soğuk servis amaçlı yiyecekler başka bir termobox’a yerleştirilmelidir.

- Temoboxlar; üretim tarihi, firma adı, yemek adı, porsiyon adeti bilgilerini içeren taşıma etiketi ile etiketlenmelidir.

- Ürünler, ulaşım yerine gelmeden önce benmariler ısıtılmalıdır.

- Sıcak yemekler ulaşım yerinde derhal benmarilere yerleştirilerek min. 650C’de kalması sağlanmalıdır.

- Soğuk yemeklerin servisi hemen yapılmayacaksa derhal buzdolabına konarak +40C’de olması sağlanmalıdır.

- Mümkün olan en kısa sürede gıdanın ulaştırılması sağlanmalıdır.

- Et, tavuk vb. çiğ ve riskli ürünler soğuk zincir kırılmadan sevk edilmelidir.

- Merkez mutfak tarafından gönderilen her türlü gıda etiket ile sevk edilmelidir.

- Ketçap, mayonez ve hardal vb gıdalar orijinal ambalajlarında ulaştırılmalıdır.

- Aynı araç ile temizlik malzemeleride sevk edilecekse gıda ile temas etmemesi için gerekli önlemler alınmalıdır.

Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon
Sizin İçin Buradayız. Bize Yazın...