E.coli O157, E.coli’nin en tehlikeli alt türlerinden bir tanesidir ve insan sağlığı açısından büyük risk teşkil etmektedir. Bu bakteri özellikle et ve süt ürünlerinde bulunurken, bunun haricinde tarım sektöründe de tehlike oluşturabilmektedir.
Çiğ olarak tüketilen sebze ve meyveler için de E.coli O157’nin varlığı risk teşkil edebilmektedir.
E.coli O157 kaynaklı zehirlenmelerin çoğunluğunun yetersiz ısıl işlem gören et ve süt ürünlerinden kaynaklandığı yapılan çalışmalarda ortaya çıkmıştır. Bu nedenle iyi pişirilmeyen et ürünleri ve süt ürünleri E.coli O157 açısından ciddi risk oluşturmaktadır.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.