Bize Ulaşın

Küf ve Maya Analizi

Gıdaların paketleme öncesinde açık havada bekletilmesi, kullanılan ambalaj malzemeleri bile küf ve maya oluşumuna sebebiyet verebilmesi mümkündür. Özellikle toprakla temas eden, yıkanmadan öğütülerek paketlenen ürünlerde küf miktarı çok daha yüksek oranlardadır.

Şeker içeren gıda maddelerinde ise küften ziyade maya oranı daha yüksek oluyor. Tam donanımlı olan laboratuvarımızda maya ve küf analizinde yaygın olarak kullanılan besiyerler tercih ediliyor. Mevcut tüm standartlara uygun olarak gerçekleştirilen maya ve küf sayımı analizleri birlikte ya da ayrı ayrı yapılabilmektedir.

Özellikle ticari amaçla gerçekleştirilmesi gereken maya ve küf sayımı analizinde koloni morfolojileri dikkate alınarak ayrı olarak mayanın ve küfün sayım analizi gerçekleştiriliyor. Bu analizler yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından belirlenen standartlar ve test yöntemleri dikkate alınarak yapılıyor. 

Analiz işlemlerinde inkübasyon 5 gün sürüyor. Laboratuvarımızda gerçekleştirilen küf ve maya sayımı analizi işlemlerinde TS ISO 21527-1 ve TS ISO 21527-2 standartları dikkate alınmaktadır. Aynı zamanda laboratuvarımızda analizin amacına bağlı olarak farklı besiyerleri de kullanılabilmektedir. Daha detaylı bilgi almak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.