Bize Ulaşın

Parafin Analizi

Parafin adlı madde kimyasaldır ve petrol ile petrol türevi olan çeşitli maddelerden elde edilir. Kozmetik sektöründe son derece yaygın bir şekilde kullanılan parafin adlı madde aynı zamanda eczacılık sektöründe, tekstil sektöründe ve daha pek çok sektörde kullanılan maddelerden biridir. Kokusuz ve renksiz bir yapıya sahip olması, bu hidrokarbon maddenin yaygın bir şekilde kullanılmasının nedenlerinden biridir. 

Özellikle tekstil sektöründe yaygın bir şekilde kullanılmasının nedenlerinden biri kullanılan materyalin hava ve su geçirmesini önlemesidir. Bu sayede tekstil maddesinin çok daha sağlam bir form kazanmasını sağlayabiliyor. Dolayısıyla parafin tekstil alanında her geçen gün daha sık kullanılmaya devam ediyor. Çünkü bu maddenin kullanımı ile birlikte tekstil maddesi çok daha dayanıklı bir yalıtım oluşturabiliyor. 

Parafin Analizi İçin Bizi Hemen Arayın!

Kozmetik sektöründe çok yaygın bir şekilde kullanılmasının nedeni ise ürünün suya karşı mukavemetini artırıyor olmasıdır. Ürünlerin cilt yüzeyinde daha fazla kalıcı olmasını sağlar. Aynı zamanda ciltteki nemi cilde hapsediyor olması da kozmetik sektöründe yaygın şekilde kullanılmasının nedenlerinden biridir. Çünkü parafin cilde nemi hapsederek cilt yüzeyinin daha nemli ve dolayısı ile daha yumuşak kalmasını sağlar. Bu nedenle kuru cilt için üretilen kozmetik ürünlerde daha yaygın şekilde kullanılır.

Elbette tüm kimyasal ürünler gibi parafin de fazla miktarda kullanılırsa sağlık için bir tehdit oluyor. Yutulması durumunda başta karaciğer ve böbrekler olmak üzere kal de dahil vücudun pek çok organı zarar görüyor. Ancak kozmetik ürünlerde kullanılması yutulmasını da beraberinde getirebiliyor. Ruj, dudak kremi, balsam, yüz kremi gibi ürünlerde de sıklıkla parafin kullanılıyor. Kozmetik ürün kullanıcıları artık parafin içermeyen ürünlere yönelmeye başladı. Bu nedenle “parafin içermez” raporuna ihtiyacınız olabilir. Gerekli test laboratuvarımızda yapılmaktadır. Detaylı bilgi için bizi hemen arayabilirsiniz.