Bize Ulaşın

Tüm gıdaların içinde doğal bir şekilde ya da fermantasyon sürecinde oluşan bazı organik asitler yer alır. Gıdalara rengini, aromasını, parlaklığını, kalitesini ve hatta tadını korumasına yardımcı olan organik asitler günümüzde artık bir katkı maddesi olarak da kullanılmaya başlandı. En yaygın şekilde kullanılanlara ise asetik asit, laktik asit ve sitrik asit örneklerini verebiliriz.

Mineral asitleri arasında gıdalara katkı maddesi olarak sadece fosforik asit eklenebilir. Aynı zamanda çeşitli gıdalarda alkali bileşikler de kullanılabiliyor. Renk ve tat geliştirici, pH ayarlayıcı, amonyum bikarbonat, acılık giderici ya da protein çözücü gibi maddeleri örnek olarak gösterebiliriz. Gıdalarda çeşitli amaçlarla kullanılan bu maddeler, pH testi analizi yapılmasını da zorunlu kılabiliyor.

Tüm gıda ürünleri için pH tayini ve toplam asitlik tayini gibi çeşitli testlerin laboratuvar ortamında ve uygun koşullarda yapılması gerekiyor. Gıda güvenliği ve insan sağlığı açısından yapılması gereken bu testlerde uzmanlık ve deneyim çok büyük önem taşıyor. İşte bu noktada devreye giriyor ve tüm gıdalar için pH analizi testlerini tam donanımlı olan laboratuvar ortamımızda gerçekleştiriyoruz.

Alanında tecrübe sahibi olan uzman ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen pH analizi çalışmalarımızda son teknoloji ile donatılmış olan cihazları kullanıyoruz. Laboratuvarımızda şu standartlara göre gerekli testler yapılmaktadır:

TS 1728 ISO 1842 meyve ve sebze ürünleri – pH tayini

TS EN 1132 meyve ve sebze suları – pH tayini

Detaylı bilgi için bize hemen ulaşın.