KOZMETİKLERDE ETİL ASETAT

Etil asetat, etanol ve asetik asitin esteri olup, sanayide güçlü bir çözücü olması nedeniyle sık kullanılan  bir maddedir.

Etil asetat genel olarak çözücü ve seyreltici olarak kullanılır. Ucuz oluşu, düşük toksik özelliği ve hoş kokusu nedeniyle de tercih edilmektedir.

 

 

Parfümlerde kullanımı sırasında çabuk buharlaştığından dolayı, parfümün kokusunu deride bırakarak yüzeyden ayrılmaktadır.

 


Etil Asetat, genellikle tırnak cilası sökücülerinde kullanılan, karakteristik olarak tatlı bir kokuya sahip renksiz bir sıvıdır ve çözücü olarak kullanılmak üzere yüksek oranda üretilir.

Düşük maliyeti, düşük toksisite seviyeleri ve tatlı kokusundan dolayı Etil Asetat kozmetiklerde yaygın bir bileşendir. Yağlı veya alkolsüz bir kalıntı bırakmadan parfümün kokusunu geride bırakarak cildin üzerinde hızla buharlaşma kabiliyeti sayesinde birçok parfümde bulunmaktadır.

 

Etil Asetat,  yüksek maruziyetlerde solunum sistemi için tehlikelidir ve doğrudan uygulandığında cildi tahriş edebilmektedir.

Bize Ulaşın