Bize Ulaşın

Ette Tağşiş

  • Blog
  • Ette Tağşiş

Çok eski zamanlardan bu yana değerli bir materyale değersiz bir materyal katılarak tağşiş yapılmaktadır. Tağşiş maalesef severek yediğimiz gıdalarda da yapılmaktadır. Et ve et ürünlerinin ekonomik olarak değerli olması tağşiş oranını arttırmaktadır. 

Et ve et ürünlerine; at ve eşek, tavuk ve hindi, domuz karıştırılması ekonomik, sağlık ve dini inançlar  açısından tehdit oluşturduğundan önemle tespit edilmeli ve engellenmelidir. Kebap, kıyma ,sucuk ,salam gibi ürünlerde tağşiş yapılması uygulama açısından da  kolay olduğu için karşılaşılan bir durum olmaktadır. 

Et ve et ürünlerine  at ve eşek eti karıştırılıp karıştırılmadığı,laboratuvarımızda  Sure Food Animal ID Horse  kiti kullanılarak Real time PCR cihazında;

Et ve et ürünlerine Domuz DNA’sı aranması, Bosphore Species Identification Kit Pork v1 kiti  kullanılarak Real time PCR cihazında,

Et ve ürünlerinde tavuk ve hindi karıştırılıp karıştırılmadığı ise Animal Bosphore®Species Identification Kit Turkey-Chicken v1 kiti kullanılarak Real Time PCR ile güvenilebilir bir şekilde analiz edilebilmektedir.

Et ve et ürünlerinde At ve eşek  DNA’sı aranması, Tavuk ve Hindi DNA’sı aranması ve Domuz DNA’sı aranması analizleri TS EN/ISO 17025 TÜRKAK akreditasyon kapsamımızda bulunmakta ve tarafımızca akredite olarak gerçekleştirilmektedir.