Bize Ulaşın

Kozmetiklerde Dibütil Fitalat

  • Blog
  • Kozmetiklerde Dibütil Fitalat

Dibütil ftalat özellikle tırnak ürünlerinde boyalar için bir çözücü olarak ve tırnak cilalarının kırılganlaşmasını önleyen bir plastikleştirici olarak kullanılır. Dolayısıyla özellikle başta oje vb. tırnak ürünleri olmak üzere kozmetik ürünlerde dibütil fitalat kullanılmaktadır.

 

 

Kozmetiklerde Dibütil Fitalat

Fitalatlar aynı zamanda koku vermek için de kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Bu nedenle koku içeren tüm ürünlerde fitalat bulunma riski vardır.

Fitalatlar ürün içerisinde kolaylıkla çözünür ve ürünün kullanılmasıyla deriyle temas edip vücuda emilimi gerçekleşebilmektedir.

Avrupa Birliği’nde kozmetik ürünlerde Di bütil fitalat yasaklanmıştır. Dibütil fitalat analizi ile ilgili bizimle satis@saniter.com.tr adresinden temasa geçebilirsiniz.