Bize Ulaşın

Kozmetiklerde Parafin Analizi

  • Blog
  • Kozmetiklerde Parafin Analizi

Petrol ve türevlerinden elde edilen parafin, kozmetik, eczacılık, tekstil alanında ve daha birçok alanda kullanılan bir hidrokarbondur. Parafin kokusuz ve renksizdir. Parafinin günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanı mevcuttur. Tekstil alanında kullanılmasıyla materyallerin hava ve su geçirmesini önler böylelikle daha sağlam bir yalıtım oluşturur.

Kozmetikte parafin, kullanılan ürünlerin suya karşı dayanıklılığını yükseltip, kalıcı olmasını sağlar ve oldukça çeşitli alanlarda kullanılır. Hem güzellik ürünlerinde hem de bakım ürünlerinde parafin sıkça kullanılan bir maddedir. Parafinin kullanıldığı kozmetik ürünleri nemi cilde hapsederek cildin kurumadan yumuşak kalmasını sağlar. Deride çatlama, gerginlik yıpranma gibi sorunları gidermede çok etkilidir.

Hayatımızın birçok noktasında kullanılan parafin, sağlık açısından bir takım tehditler oluşturabilmektedir. Bir petrol kimyasalı olan bu ürünün yutulmaması gerekmektedir. Yutulduğunda karaciğer ve böbreklere zarar verebilir. Özellikle kozmetik ürünü olan rujlardan vücuda ağız yoluyla parafin girmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda bu kimyasal maddenin kalbe de zarar verebildiği tespit edilmiştir.

Parafin içermez ürünler çok dönemde popüler olmaya başlamıştır. Daha doğal ürünlere yönelen tüketiciler parafin içermeyen ürünlere yönelmektedir. Parafin içermez testleri laboratuvarımızda gerçekleştirilmektedir.