Bize Ulaşın Shopping
  • +90 (216) 470 81 48/49
  • saniter@saniter.com.tr
Kariyer

Süpermarkette Alışveriş Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

  • Blog
  • Süpermarkette Alışveriş Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

Süpermarketler, bir evin tüm temel ihtiyaçlarını, bilhassa gıda ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabildiğimiz büyük alanlar. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için pazara gidip meyve sebze alışverişi yapmak çok zorlaştı. Bu sebeple, evimize yakın süpermarketler ihtiyaçlarımızı gidermek için güçlü bir seçenek haline geldi. Neredeyse her hafta yolumuz süpermarketlere düşüyor. Bu marketlerden, taze, hazır veya dondurulmuş gıda ürünlerini temin ediyoruz.

Birkaç hususa dikkat ederek market alışverişini daha güvenli ve verimli bir hale getirebiliriz. Gıda maddelerini satın aldıktan sonra, uygun koşullarda eve getirmek ve ürünlerin bozulmasını engellemek tamamıyla bizim kontrolümüzde.

Süpermarkette Alışveriş Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

Marketten masamıza getirene kadar gıdaları nasıl güvenle saklamalıyız? İşte aşağıda bu soruya cevaplar arayacağız.

İlk olarak; meyve suları, konserve gıdalar ve cipsler gibi uzun raf ömrüne sahip gıda maddelerinin ambalajları, açılmamış, deforme olmamış, el sürülmemiş ve sağlam olmalıdır. Gıda kutularının kapakları sıkıca kapatılmış, bombe yapmamış, yamulmamış, kenarlarından akma yapmamış ve ambalajları yırtılmamış olmalıdır.

Alışveriş esnasında, hızlı bozulabilecek gıdalar ve derin dondurulmuş gıdalar en son satın alınmalıdır.

Et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri; ambalajına dokunulduğunda soğuk olmalıdır. Dondurulmuş gıdalar katı halde olmalı, çözülme belirtileri göstermemelidir. Ambalajında yırtık olan veya zarar görmüş ürünler satın alınmamalıdır.

Süt ve süt ürünleri için, pastörize edilmiş ürünler tercih edilmeli, ayrıca; üzerinde kırık, çatlak ve kir bulunan yumurtalar satın alınmamalıdır.
Tüm ürünlerde ambalaj üzerinde yazılı bulunan Üretim Tarihi ve Son Kullanma Tarihleri kontrol edilmeli, Son Kullanma Tarihi geçmiş veya geçmek üzere olan ürünler satın alınmamalıdır.

Sebze meyve reyonlarından alışveriş yapılırken, bu bölümün giriş çıkışlara yakın olmamasına veya dışarıda olmamasına dikkat edilmelidir. Dışarıda bulunan meyve sebze tezgâhları hava kirliliği, toz ve egzoz dumanından etkilenmektedir. Bu sebeple, dışarıya konulmuş tezgâhlardan gıda ürünü satın almamaya özen gösterilmelidir.

Market alışverişini sonlandırdıktan sonra doğruca eve gidilmeli ve satın alınan gıda ürünleri, sınıflarına göre (riskli gıdalar soğuk dolaplara yerleştirilmeli) dolaplara kaldırılmalıdır. Şayet bu koşulların sağlanması mümkün değil ise, arabada ürünleri soğuk zincirde tutacak termoslar kullanılarak bu şartlar sağlanmalıdır.

Satın alınan ürünler, ihtiyaçtan fazla alınmamalı ve ürünler raf ömrü özelliklerine göre, buzdolabı veya derin donduruculara kaldırılmalıdır.
Ürünler, soğuk dolaplarda tazeliklerini korurlar. Fakat gıda ürünlerinin soğuk ortamda muhafaza edilse bile bir süre sonra raf ömürlerini dolduracakları unutulmamalıdır.

Gıda güvenliğinin markette başladığını göz önünde bulundurarak, yukarıda sıralanan hususlara dikkat etmemiz gerekir.

Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon
Sizin İçin Buradayız. Bize Yazın...