Bize Ulaşın

Bacillus cereus Analizi

Tam donanımlı olan laboratuvarımızda gerçekleştirilen mikrobiyolojik gıda analizleri çalışmaları kapsamında bacillus cereus analizi de bulunmaktadır. Earobik spor oluşturan bir bakteri olan bacillus cereus toprak kökenli olan mikroorganizmalar arasında yer alıyor. Bu nedenle toprak ve tozun yanı sıra su ile bile yayılım gösterebilen bir özellikte olduğunu belirtebiliriz.

Uzun ömürlü içme sütleri için önem taşıyan bu bakterinin bu gıdalarda ekonomik kayıplara neden olabildiğini söyleyebiliriz. Zehirlenmeye neden olabilen bu bakteri, ishal, mide bulantısı ve kusmanın yanı sıra karın ağrısı şikayetlerine de neden olabiliyor. Gıdaların hazırlık aşamalarında ve muhafaza edilmeleri esnasında çapraz buluşmanın önüne geçilmesi, bu bakteri zehirlenmelerini önleyebiliyor. Ayrıca zehirlenmenin önüne geçmek için kontamine olan gıdaların iyi pişirilmesi ise önem taşıyor.

Bacillus cereus bakterisinin gıdalarda analiz edilmesi, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği kapsamında, tüm tüketime hazır sunulan ürünler için zorunlu kılınıyor. Özellikle et ürünleri, süt ve peynir ürünleri, sebze, balık, bakliyat, hububat, tahıl, makarna, soslar, pudingler, patatesler, börek ve salatalar için analiz çalışmasının gerçekleştirilmesi çok daha fazla önem taşıyor.

En yeni teknolojilerle geliştirilen çeşitli cihazlar ile donatılmış olan laboratuvarımızda bacillus cereus analiz çalışması uzman ekiplerimiz tarafından kısa sürede tamamlanmakta ve analiz neticesi de tarafınıza hazır bir rapor şeklinde sunulmaktadır. Analiz çalışmamıza dair daha detaylı bilgi almak ve sorularınızı yöneltmek için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.