Bize Ulaşın
  • +90 (216) 470 81 48/49
  • saniter@saniter.com.tr
Kariyer

Clostridium perfringens Analizi

Çubuk şeklinde bir görünüme sahip olan clostridium perfringens, spor oluşturma özelliği de taşıyor. Çevrede oldukça yaygın bir şekilde görülen bu bakteri insanların bağırsaklarının yanı sıra evcil ve vahşi hayvanların bağırsaklarında da yaygın bir şekilde bulunuyor. Aynı zamanda bu mikroorganizmanın sporlarının toprakta, çamurda da bulunduğunu ve beraberinde insanlar ile hayvanların dışkılarında da mevcut olabildiğini belirtmek gerekiyor.

Clostridium perfringens adlı bakterinin nitratı indirger ve sütte gazlı fermantasyona neden olma özelliği de bulunuyor. Hareketsiz bir yapıya sahip olan bu bakteri TSC agarda siyah koloniler şeklinde kendini belli ediyor. Hatalı sıcaklıkta hazırlanan çeşitli gıda ürünlerinde clostridium perfringens zehirlenmesi ortaya çıkabiliyor.

Bu durumun en yaygın şekilde yaşandığı tablo, pişirmeden önce düşük sayılarda organizma içeren gıdalarda soğutma ya da depolama aşamaları sırasında gıda zehirlenmesine sebebiyet verebilecek düzeye ulaşmış olması şeklinde karşımıza çıkıyor. Et ve et ürünlerinde bu tablonun yaygın şekilde ortaya çıkabildiğini söyleyebiliriz. Kurumsal beslenme amacıyla hazırlanan gıdaların uzun süre beklemesi durumunda da söz konusu zehirlenme durumu ortaya çıkabiliyor.

Tüm bunlara bağlı olarak clostridium perfringens analizi çalışmasının gıda ürünleri için yapılması gerekiyor. İşte bu noktada Saniter olarak devreye giriyor ve gerekli analiz çalışmasını, ilgili yönetmeliğe birebir uygun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Alanında uzmanlaşmış ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen bu analiz çalışması en kısa sürede tamamlanmaktadır. Analiz sonucu ise hazırlanan rapor ile tarafınıza bildiriliyor.

Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon
Sizin İçin Buradayız. Bize Yazın...