Günümüzde etkili olan korona virüsünün bulaşmasını önlemek için kişisel hijyenimize dikkat etmenin yanı sıra ortam hijyeni sanitasyonun sağlanması en temel unsurlarından biridir.
Kamusal alanlardan ortaya çıkabilecek bulaşmaları ortadan kaldırmak, toplumun geneli için hijyenik bir ortam oluşturabilmek ve uygulanması gereken temizlik dezenfeksiyon koşullarını belirlemek, belirlenen bu koşulların tatbik edildiğine dair denetimler yapmak, temizliğin aktif ve uygun yapıldığına dair kontrolleri sağlamak büyük önem kazanmaktadır.
Bu süreçte konaklama işletmelerinde ;
Konaklama işletmelerinde kat hizmetleri personelinden kaynaklı çapraz bulaşmaya önlemek için temizlik ve dezenfeksiyon işleminde kullanılan tüm ekipmanlarının ayrı ve tanımlı olması gerekmektedir. Ayrıca personelin kendi sağlığını ve olası bir bulaşmayı önlemek için özel iş kıyafetlerini ve koruyucu ekipmanlarını (maske, eldiven, gözlük vb.)kullanarak işlemine devam etmelidir.
Bu süreçte konaklama işletmelerinde misafir ve personellerin temas halinde olduğu noktalarda hijyen ve sanitasyon muayene hizmetleri ile bulgular tespit edilip, temizlik ve dezenfeksiyon işlemi sonrası belirli periyotlarda yüzey swab örnekleri alınarak etkinlik kontrolü sağlanmalıdır.
Ayrıca işletmede temizlik ve dezenfeksiyon işleminden sorumlu personellerin eğitim ihtiyacının sağlanması ve alınacak önlemler ile ilgili sürekli bilgilendirilme yapılması gerekmektedir.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.