Son günlerde at-eşek eti (tek tırnaklı eti) ile ilgili tağşiş iddiaları medyada sıkça yer almaktadır. Hem medyada sürekli bu konunun gündemde olması; hem de tüketicilerin gıda konusundaki farkındalığının artması bu tip haberleri daha da popüler hale getirmektedir.
Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı açısından önem arz eden tek tırnaklı eti tespiti, Tarım Bakanlığının denetimlerinde de taklit ve tağşiş kapsamında değerlendirilerek; tek tırnaklı eti tespit edilen firmalar kamuoyuna duyurulmuştur.
Firmalar, tedarikçilerini kontrol etmedikleri için kendi marka değerlerini tehlikeye atmaktadır. Et aldıkları tedarikçileri kontrol ettirmeleri ve etlerden numune alarak analize yollamaları markalarının zarar görmesini engelleyecektir.
Özellikle kıyma, kebap, köfte vb. hazır gıdalarda, laboratuvarımızda “At ve Eşek DNA ‘sı Aranması (Tek tırnaklı Eti Tespiti)” analizi Real Time PCR cihazı ile yapılmaktadır.
Laboratuvarımızda “At ve eşek DNA’sı aranması analizi” TS EN/ISO 17025 TÜRKAK’ tan akredite olarak gerçekleştirilmektedir.
© 1994 | Saniter Gıda – Çevre Bilimi Gözetim Ve Mühendislik Hiz. Tur. Tic. A.Ş.