Bize Ulaşın

Otel Ve Restoranların İklimlendirme Sistemlerinde Alınacak Önlemler

  • Blog
  • Otel Ve Restoranların İklimlendirme Sistemlerinde Alınacak Önlemler

AVM, ofis gibi ortamların  klima santralleri ve içindeki ekipmanlar sık sık dezenfekte edilmelidir. Ayrıca santral emişine verilen dezenfektan sıvıları ile insanların bulunmadığı saatlerde klima santrali kanalları ve menfezler de dezenfekte edilmelidir.

İklimlendirilmesinde kullanılan klima santralleri %100 dış hava kullanmaya müsait ise santraller %100 dış hava kullanılarak çalıştırılmalıdır.

Klima santrallerinde kullanılan standart filtrelerin korona virüsünü tutma özelliği filtre verimliliğinden dolayı yoktur. Ancak filtrelerin kirlendiğinde temizlemek yerine yenileri ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Fan durağan halde iken ısıtıcı bataryalarda bir saat boyunca şartlandırılmış sıcak su dolaştırılıp santral hücresi 60 ºC’ye çıkartılarak da termal dezenfeksiyon yapılabilir.

Restoran ve lokantalarda, yani kişi sayısının yoğun olduğu kapalı hacimlerde (düzenli şekilde maske kullanımının mümkün olmadığı alanlarda) iç hava kullanan split klima, yüzde yüz iç hava veya karışım havası ile çalıştırılan türdeki FCU veya VRF cihazları kullanılmamalıdır.

Mümkün olduğu kadar doğal havalandırma yöntemi ile ortamın havalandırılması düşünülmeli ya da ısı geri kazanımlı %100 dış hava ile çalışan direk genleşmeli klima cihazlarının kullanılması sağlanmalıdır.