Bize Ulaşın

Blog

  • Blog

Kıymada Boya Aranması Hakkında

Gıdalarda boya aranması ile ilgili olarak, su ile gıdanın teması sonucu boyanın varlığı veya yokluğ...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Raf Ömrü Testleri

Gerçek zamanlı stabilite testinde ürün normal satış şartlarını sağlayan ortamda bekletilerek, üründe...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Listeria Tehlikesi

L.monocytogenes psikrotrof (aslen mezofil karakterli olduğu halde psikrofil sınırlarında da gelişebi...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde Koruyucu Etkinlik (Challenge) Testinin Önemi

Ürünlerin koruyucu içeriyor olması, bakteri,küf ve mantar gibi mikroorganizmaları içermediği anlamı...

DEVAMINI OKU +

Gıda Üretiminde Ekipman Temizliğinin Önemi

Gıda üretim alanlarında, üretim boyunca yapılan işlerin kolaylaşması için yardımcı ekipmanlar kullan...

DEVAMINI OKU +

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Riskler

Pişirildikten sonra satışa sunulan gıda maddelerinin bozulmasında ekşimesinde veya gastrointestinal...

DEVAMINI OKU +

Et ve Et Ürünlerinde Bilinmesi Gerekenler-Nitrat ve Nitrit

Son zamanlarda elde edilen bilgiler doğrultusunda , uzmanlar işlenmiş et ürünlerinin fazla tüketil...

DEVAMINI OKU +

Sebilden İçtiğiniz Su Ne Kadar Temiz!

Eğer sebil etkin olarak temizlenmezse, suda bulunmaması gereken E.coli, Enterokok gibi patojen mikro...

DEVAMINI OKU +

Menülere alerjen maddeleri yazma zorunluluğu geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu yemek sunan restoranlar, kafeler, yemekhaneler vb. yerlere ilişkin ö...

DEVAMINI OKU +

Mobilyalarda Formaldehit Analizi

Formaldehit, Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu tarafından kanserojen özelliği açısından Grup 2A o...

DEVAMINI OKU +

Yem Hijyeni

Güvenilir hayvansal gıdaların elde edilmesinde en önemli noktalardan biri yemlerin hijyen kuralların...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerde Bioburden Analizi

Bioburden tanım olarak ürünlerin veya koruyucu sistemlerin üzerindeki canlı mikroorganizma popülasyo...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerde Stabilite (Hızlandırılmış Raf Ömrü) Testi

Stabilite testi, ürünün bütünlüğünün devam ettiğini kanıtlamalıdır. Hangi sıcaklığın seçileceği konu...

DEVAMINI OKU +

Sağlık Bakanlığı Kozmetik Ürün Denetimleri ve Güvenli Ürün İçin Analiz Gerekliliği

Kozmetik firmaları denetimlerdeki uygunsuz durumlarla ilgili aldıkları para cezaları ile maddi zarar...

DEVAMINI OKU +

Fındıkta Aflatoksin

Aflatoksin oluşumunun ilk koşulu, bu toksin oluşumuna neden olan küf sporlarınıngıda maddesine bula...

DEVAMINI OKU +

Su Sebili Kullanırken Dikkat

Yaşam kaynağımız olan su; tüm biyolojik yaşamı ve ekosistemi ayakta tutar. Doğada olduğu gibi insan...

DEVAMINI OKU +

Avm, Ofis, İş Merkezlerinde Lejyonella Tehlikesi

Legionella riskine karşı özellikle otellerin, AVM işletmelerinin, büyük ofis ve iş merkezleri yöneti...

DEVAMINI OKU +

Kinoa Tohumunun Tarihçesi, Besin Değerleri ve Beslenme Üzerindeki Önemi

Kinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Güney Amerika’da And Dağlarında yetişmekte olan tahıl grubuna ait...

DEVAMINI OKU +

İhracat Yapan Kozmetik Firmaları İçin Yeni Zorunluluklar

İhracat yapan firmaların bildirimde bulundukları tüm kozmetik ürünler için yeni başvurular ve eskid...

DEVAMINI OKU +

Serinlemek İçin Havuza Girenler Dikkat!

Havuz sularına fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak analizler yapılmaktadır. Halk Sağlığı Müd...

DEVAMINI OKU +

Taşıma Yemek Sırasında Gıdaların Korunması

Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...

DEVAMINI OKU +

İstanbul’da HPLC Eğitimi

Saniter ve Kimyagerler Derneği İş Birliği ile İSTANBUL’DA HPLC EĞİTİMİ Verilecektir.

DEVAMINI OKU +

Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yük...

DEVAMINI OKU +

Gıda Firmalarında Depolama Koşulları

Satın alınan her ürün girdi kontrol talimatına göre kabul edilerek uygun depolara yerleştirilmelidir...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Firmalarının Analiz Yaptırımlarının Önemi

2018 yılının ilk 3 aylık döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik ürünlerin piyasa gözetim v...

DEVAMINI OKU +

Buğday Ununda Yapılan Analizler

Buğday unu, dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle elde e...

DEVAMINI OKU +

Et Ürünlerindeki Ciddi Tehlike: E.coli O157

Yapılan çalışmalarda E. coli O157 kaynaklı zehirlenmelerin çoğunluğunun yetersiz ısıl işlem gören et...

DEVAMINI OKU +

Et Ürünü Satan Tüm Firmaların Dikkatine! At-Eşek Eti Tespiti

Son günlerde at-eşek eti (tek tırnaklı eti) ile ilgili tağşiş iddiaları medyada sıkça yer almakta...

DEVAMINI OKU +

Gıda Zehirlenmelerine Dikkat

Gıda zehirlenmeleri genellikle, bakteriler veya toksinlerle kontamine olmuş ürünlerin tüketilmesiyle...

DEVAMINI OKU +

Kozmetikte Selenyum Elementi

Selenyum insan vücudu için oldukça yararlı olan değerli elementlerden biridir. Serbest radikallere k...

DEVAMINI OKU +
Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon