Bize Ulaşın Shopping
Kariyer

Blog

  • Blog

Kozmetik Firmalarının Analiz Yaptırımlarının Önemi

2018 yılının ilk 3 aylık döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik ürünlerin piyasa gözetim v...

DEVAMINI OKU +

Buğday Ununda Yapılan Analizler

Buğday unu, dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle elde e...

DEVAMINI OKU +

Kozmetikte Selenyum Elementi

Selenyum insan vücudu için oldukça yararlı olan değerli elementlerden biridir. Serbest radikallere k...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Üretiminde Hijyen Sanitasyon Gözetimleri

Kozmetik ürünler insan sağlığını doğrudan etkilediğinden üretim aşamalarında hijyenik koşulların sağ...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiğin Görünmeyen Yüzü

Gelişen üretimle ve tüketimle beraber; kozmetik sektöründe de kalite analizlerine her gün bir yenisi...

DEVAMINI OKU +

Saniter Kozmetik Kongresindeydi

Saniter olarak 8. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresindeydik.

DEVAMINI OKU +

Gıda Güvenliği İçin Personel Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılan her türlü uygulama ve temizlik işlemleri hij...

DEVAMINI OKU +

Gluten İntoleransı Olanlar! Kozmetik Ürünlerindeki Gluten Riski

Gıdalarda glütensiz ürünleri bulmak nispeten kolay olsa da; kozmetikler de bu durum daha zordur. Çün...

DEVAMINI OKU +

Pirinç Sirkesi Faydaları ve Yapımı

Çin ve Japon yemeklerinin en önemli kültürü pirinçtir. Pirinç sirkesi de yaklaşık 3000 yıldır Uzak D...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Üretim Alanlarında Hijyen Sanitasyon

Kozmetik üretimi yapan firmalarda işletme koşullarını iyileştirmek ve geliştirmek için zorunluluklar...

DEVAMINI OKU +

Yemek Üretiminde Gıda Güvenliğinin Sağlanması ile İlgili Önemli Noktalar

Gıda güvenliği, gıda kaynaklı hastalıklara neden olan fiziksel, mikrobiyel ve kimyasal bulaşmaları ö...

DEVAMINI OKU +

Kokusuz Sarımsak; Siyah (Fermente) Sarımsak

Siyah sarımsak, kontrollü ortamda 65-80 °C ‘de %70-80 nemde hiçbir katkı maddesi olmadan 1 ay boyunc...

DEVAMINI OKU +

Psikobiyotikler (Mutluluk ve Turşu-Sirke veya Limon Farketmez)

Probiyotikler normal sindirim sürecine yardımcı, yaşayan bakterilerdir. Probiyotiklerin, insanda bey...

DEVAMINI OKU +

Kansere Karşı Mutfaktaki Güç : ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, kansere karşı koruyucu olarak beslenmemizin bir parçası haline getirilmeli; ayrıca oluşa...

DEVAMINI OKU +

Propolis

Propolis, arıların bitkilerden ürettiği kovan içi temizliği ve yalıtımında kullandıkları bir maddedi...

DEVAMINI OKU +

Monosodyum Glutamat

Monosodyum glutamat olarak da anılan, “Çin tuzu” olarak nam salmış bir içerik olan MSG, sıklıkla kul...

DEVAMINI OKU +

Aflatoksin Oluşumu

Aflatoksin, kurutma ,depolama gibi ürün işleme aşamalarından kaynaklı olarak ürünlerde oluşabilmek...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Stafilokokal Enterotoksinler

Stafilokokal gıda zehirlenmesi başta Staphylococcus aureus olmak üzere enterotoksijenik stafilokokla...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde Yeni İddia, Silikon İçermez!

Kozmetiklerde silikon kullanımı ucuzluğundan dolayı oldukça fazla oranda tercih edilmektedir.Ancak i...

DEVAMINI OKU +

Gıda Alerjilerinde Bu Hafta :Fındık Alerjisi

Fındık alerjisi gıda kaynaklı alerjilerin başında gelmektedir.Üreticiler özellikle bu konuda gerekli...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerdeki Gizli Tehlike: Ağır Metaller

Kozmetik ürünlerin güvenliği direk cildimizle temas ettiğinden büyük önem kazanmaktadır. Bu ürünlerl...

DEVAMINI OKU +

Fıstık Alerjisi Deyip Geçmeyin!

Gıda ürünlerinde alerjen analizleri giderek önem kazanmaktadır.Fıstık alerjisi bu alerjilerin başınd...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Paraben Analizi

Paraben Free kozmetikler ve Paraben Analizi

DEVAMINI OKU +

Epigenetik (Çevresel Koşulların Genlerimize Etkisi)

Epigenetik durum çevre koşulları, beslenme , stres , kimyasal ve radyasyona maruz kalma gibi çevrese...

DEVAMINI OKU +

Raf Ömrü Testi (Stabilite Testi)

Raf ömrü testi (Stabilite Testi) kozmetiklerde ve medikal ürünlerde nasıl hesaplanır?Raf ömrü testin...

DEVAMINI OKU +

Vitamin A Analizleri ve Birimlerine Dair

Vitamin A Analizleri ve Birimlerine Dair

DEVAMINI OKU +

Gluten Analizi

Gluten alerjeni ve Glutensiz gıdalar , gluten analizi

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Challenge Test ve Test Raporunun Yorumlanması

Kozmetiklerde Challenge Test (Koruyucu Etkinlik Testi) Nedir?Nasıl Yorumlanır?

DEVAMINI OKU +

Gıda Zehirlenmelerinde Salmonella Bakterisinin Rolü

Gıda zehirlenmelerinde Salmonella bakterisi

DEVAMINI OKU +
Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon