Bize Ulaşın

Blog

  • Blog

Medikal Ürünlerde Bioburden Analizi

Bioburden tanım olarak ürünlerin veya koruyucu sistemlerin üzerindeki canlı mikroorganizma popülasyo...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerde Stabilite (Hızlandırılmış Raf Ömrü) Testi

Stabilite testi, ürünün bütünlüğünün devam ettiğini kanıtlamalıdır. Hangi sıcaklığın seçileceği konu...

DEVAMINI OKU +

Sağlık Bakanlığı Kozmetik Ürün Denetimleri ve Güvenli Ürün İçin Analiz Gerekliliği

Kozmetik firmaları denetimlerdeki uygunsuz durumlarla ilgili aldıkları para cezaları ile maddi zarar...

DEVAMINI OKU +

Fındıkta Aflatoksin

Aflatoksin oluşumunun ilk koşulu, bu toksin oluşumuna neden olan küf sporlarınıngıda maddesine bula...

DEVAMINI OKU +

Su Sebili Kullanırken Dikkat

Yaşam kaynağımız olan su; tüm biyolojik yaşamı ve ekosistemi ayakta tutar. Doğada olduğu gibi insan...

DEVAMINI OKU +

Avm, Ofis, İş Merkezlerinde Lejyonella Tehlikesi

Legionella riskine karşı özellikle otellerin, AVM işletmelerinin, büyük ofis ve iş merkezleri yöneti...

DEVAMINI OKU +

Kinoa Tohumunun Tarihçesi, Besin Değerleri ve Beslenme Üzerindeki Önemi

Kinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Güney Amerika’da And Dağlarında yetişmekte olan tahıl grubuna ait...

DEVAMINI OKU +

İhracat Yapan Kozmetik Firmaları İçin Yeni Zorunluluklar

İhracat yapan firmaların bildirimde bulundukları tüm kozmetik ürünler için yeni başvurular ve eskid...

DEVAMINI OKU +

Serinlemek İçin Havuza Girenler Dikkat!

Havuz sularına fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak analizler yapılmaktadır. Halk Sağlığı Müd...

DEVAMINI OKU +

Taşıma Yemek Sırasında Gıdaların Korunması

Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...

DEVAMINI OKU +

İstanbul’da HPLC Eğitimi

Saniter ve Kimyagerler Derneği İş Birliği ile İSTANBUL’DA HPLC EĞİTİMİ Verilecektir.

DEVAMINI OKU +

Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yük...

DEVAMINI OKU +

Gıda Firmalarında Depolama Koşulları

Satın alınan her ürün girdi kontrol talimatına göre kabul edilerek uygun depolara yerleştirilmelidir...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Firmalarının Analiz Yaptırımlarının Önemi

2018 yılının ilk 3 aylık döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından kozmetik ürünlerin piyasa gözetim v...

DEVAMINI OKU +

Buğday Ununda Yapılan Analizler

Buğday unu, dünyada en fazla üretilen hububat çeşidi olan buğdayın temizlenerek öğütülmesiyle elde e...

DEVAMINI OKU +

Et Ürünlerindeki Ciddi Tehlike: E.coli O157

Yapılan çalışmalarda E. coli O157 kaynaklı zehirlenmelerin çoğunluğunun yetersiz ısıl işlem gören et...

DEVAMINI OKU +

Et Ürünü Satan Tüm Firmaların Dikkatine! At-Eşek Eti Tespiti

Son günlerde at-eşek eti (tek tırnaklı eti) ile ilgili tağşiş iddiaları medyada sıkça yer almakta...

DEVAMINI OKU +

Gıda Zehirlenmelerine Dikkat

Gıda zehirlenmeleri genellikle, bakteriler veya toksinlerle kontamine olmuş ürünlerin tüketilmesiyle...

DEVAMINI OKU +

Kozmetikte Selenyum Elementi

Selenyum insan vücudu için oldukça yararlı olan değerli elementlerden biridir. Serbest radikallere k...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Üretiminde Hijyen Sanitasyon Gözetimleri

Kozmetik ürünler insan sağlığını doğrudan etkilediğinden üretim aşamalarında hijyenik koşulların sağ...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiğin Görünmeyen Yüzü

Gelişen üretimle ve tüketimle beraber; kozmetik sektöründe de kalite analizlerine her gün bir yenisi...

DEVAMINI OKU +

Saniter Kozmetik Kongresindeydi

Saniter olarak 8. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresindeydik.

DEVAMINI OKU +

Gıda Güvenliği İçin Personel Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılan her türlü uygulama ve temizlik işlemleri hij...

DEVAMINI OKU +

Gluten İntoleransı Olanlar! Kozmetik Ürünlerindeki Gluten Riski

Gıdalarda glütensiz ürünleri bulmak nispeten kolay olsa da; kozmetikler de bu durum daha zordur. Çün...

DEVAMINI OKU +

Pirinç Sirkesi Faydaları ve Yapımı

Çin ve Japon yemeklerinin en önemli kültürü pirinçtir. Pirinç sirkesi de yaklaşık 3000 yıldır Uzak D...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Üretim Alanlarında Hijyen Sanitasyon

Kozmetik üretimi yapan firmalarda işletme koşullarını iyileştirmek ve geliştirmek için zorunluluklar...

DEVAMINI OKU +

Yemek Üretiminde Gıda Güvenliğinin Sağlanması ile İlgili Önemli Noktalar

Gıda güvenliği, gıda kaynaklı hastalıklara neden olan fiziksel, mikrobiyel ve kimyasal bulaşmaları ö...

DEVAMINI OKU +

Alzheimer ile Dans

Dr. Verghese ve araştırma arkadaşları sosyal dans aktivitesinin beyinin nöroplastisitesi avantajını...

DEVAMINI OKU +

Kokusuz Sarımsak; Siyah (Fermente) Sarımsak

Siyah sarımsak, kontrollü ortamda 65-80 °C ‘de %70-80 nemde hiçbir katkı maddesi olmadan 1 ay boyunc...

DEVAMINI OKU +

Psikobiyotikler (Mutluluk ve Turşu-Sirke veya Limon Farketmez)

Probiyotikler normal sindirim sürecine yardımcı, yaşayan bakterilerdir. Probiyotiklerin, insanda bey...

DEVAMINI OKU +
Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon