Bize Ulaşın Shopping
Kariyer

Blog

  • Blog

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Yapılan Son Değişiklikler

Resmi Gazetede 29.01.2019 tarihinde yayınlanan Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği...

DEVAMINI OKU +

Restoranlarda Mikrobiyolojik Analiz Kriterleri

Günümüzde restoranlarda yemek yemek, eskiye oranla oldukça arttı. İnsanların yeme alışkanlıklarının...

DEVAMINI OKU +

Domateste Canlı Larva

Domates yetiştiriciliğinde çok zararlı olabilen bu böcek Güney Amerika kökenli olup; Avrupada ilk k...

DEVAMINI OKU +

Kozmetiklerde Yeni Tehlike:1,4-Dioksan Hakkında

Kozmetik ürünlerden özellikle şampuanlar, duş jelleri ve deterjanlar 1,4-Dioksan açısından risk teşk...

DEVAMINI OKU +

SLS Free, SLES Free, Paraben Free Analizlerinin Hepsinde Akredite Tek Laboratuvar: Saniter

Sağlık Bakanlığı'nın son yayınladığı tebliğe göre artık, etiketlerinde bu bilgileri içeren ürünler...

DEVAMINI OKU +

Okullarda Bina Hijyen ve Sanitasyonu

Toplu yaşam alanlarından kaynaklanabilecek hastalıkları önlemek, herkes için sağlıklı bir ortam oluş...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde İçermez İdiaları İçin Analiz Raporu Zorunlu Hale Geldi

07.02.2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz Sür...

DEVAMINI OKU +

İçme Sularında Görülmeyen Tehlike-Ağır Metaller

Yıllardır su ile ilgili birçok konuya değinilmektedir. Günde ortalama ne kadar su içileceğinden, sus...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerde Raf Ömrü Testleri

Gerçek zamanlı stabilite testinde ürün normal satış şartlarını sağlayan ortamda bekletilerek, üründe...

DEVAMINI OKU +

Gıdalarda Listeria Tehlikesi

L.monocytogenes psikrotrof (aslen mezofil karakterli olduğu halde psikrofil sınırlarında da gelişebi...

DEVAMINI OKU +

Kozmetik Ürünlerinde Koruyucu Etkinlik (Challenge) Testinin Önemi

Ürünlerin koruyucu içeriyor olması, bakteri,küf ve mantar gibi mikroorganizmaları içermediği anlamı...

DEVAMINI OKU +

Gıda Üretiminde Ekipman Temizliğinin Önemi

Gıda üretim alanlarında, üretim boyunca yapılan işlerin kolaylaşması için yardımcı ekipmanlar kullan...

DEVAMINI OKU +

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Riskler

Pişirildikten sonra satışa sunulan gıda maddelerinin bozulmasında ekşimesinde veya gastrointestinal...

DEVAMINI OKU +

Et ve Et Ürünlerinde Bilinmesi Gerekenler-Nitrat ve Nitrit

Son zamanlarda elde edilen bilgiler doğrultusunda , uzmanlar işlenmiş et ürünlerinin fazla tüketil...

DEVAMINI OKU +

Sebilden İçtiğiniz Su Ne Kadar Temiz!

Eğer sebil etkin olarak temizlenmezse, suda bulunmaması gereken E.coli, Enterokok gibi patojen mikro...

DEVAMINI OKU +

Menülere alerjen maddeleri yazma zorunluluğu geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu yemek sunan restoranlar, kafeler, yemekhaneler vb. yerlere ilişkin ö...

DEVAMINI OKU +

Mobilyalarda Formaldehit Analizi

Formaldehit, Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu tarafından kanserojen özelliği açısından Grup 2A o...

DEVAMINI OKU +

Yem Hijyeni

Güvenilir hayvansal gıdaların elde edilmesinde en önemli noktalardan biri yemlerin hijyen kuralların...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerde Bioburden Analizi

Bioburden tanım olarak ürünlerin veya koruyucu sistemlerin üzerindeki canlı mikroorganizma popülasyo...

DEVAMINI OKU +

Medikal Ürünlerde Stabilite (Hızlandırılmış Raf Ömrü) Testi

Stabilite testi, ürünün bütünlüğünün devam ettiğini kanıtlamalıdır. Hangi sıcaklığın seçileceği konu...

DEVAMINI OKU +

Sağlık Bakanlığı Kozmetik Ürün Denetimleri ve Güvenli Ürün İçin Analiz Gerekliliği

Kozmetik firmaları denetimlerdeki uygunsuz durumlarla ilgili aldıkları para cezaları ile maddi zarar...

DEVAMINI OKU +

Fındıkta Aflatoksin

Aflatoksin oluşumunun ilk koşulu, bu toksin oluşumuna neden olan küf sporlarınıngıda maddesine bula...

DEVAMINI OKU +

Su Sebili Kullanırken Dikkat

Yaşam kaynağımız olan su; tüm biyolojik yaşamı ve ekosistemi ayakta tutar. Doğada olduğu gibi insan...

DEVAMINI OKU +

Avm, Ofis, İş Merkezlerinde Lejyonella Tehlikesi

Legionella riskine karşı özellikle otellerin, AVM işletmelerinin, büyük ofis ve iş merkezleri yöneti...

DEVAMINI OKU +

Kinoa Tohumunun Tarihçesi, Besin Değerleri ve Beslenme Üzerindeki Önemi

Kinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Güney Amerika’da And Dağlarında yetişmekte olan tahıl grubuna ait...

DEVAMINI OKU +

İhracat Yapan Kozmetik Firmaları İçin Yeni Zorunluluklar

İhracat yapan firmaların bildirimde bulundukları tüm kozmetik ürünler için yeni başvurular ve eskid...

DEVAMINI OKU +

Taşıma Yemek Sırasında Gıdaların Korunması

Yemeklerin taşınması ve müşteriye ulaştırılması süreci hem lezzet hem de mikrobiyolojik koruma açısı...

DEVAMINI OKU +

İstanbul’da HPLC Eğitimi

Saniter ve Kimyagerler Derneği İş Birliği ile İSTANBUL’DA HPLC EĞİTİMİ Verilecektir.

DEVAMINI OKU +

Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik indeks, kan şekerinin 100 olarak referans alınmasıyla, gıdaların vücuttaki kan şekerini yük...

DEVAMINI OKU +

Gıda Firmalarında Depolama Koşulları

Satın alınan her ürün girdi kontrol talimatına göre kabul edilerek uygun depolara yerleştirilmelidir...

DEVAMINI OKU +
Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon