Et ve Et Ürünlerinde At ve Eşek Eti

Et, beslenme açısından hayvansal kökenli besin maddeleri arasında önemli bir yere sahiptir. Et, önemli bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda lipitleri, mineral maddeleri ve vitaminleri ( A ve B kompleks ) önemli oranda içerir.

 

Et ve ürünlerinin ekonomik değerinin çok yüksek olması, bu ürünlerde tağşişi arttırmaktadır  Ekonomik, sağlık ve dinsel nedenlerden dolayı gıdalarda tağşişin tespiti önemlidir. 

 

Özellikle kıyma ve kıymadan hazırlanan köfte vb. hazır gıdalarda at veya eşek etinin karıştırılıp karıştırılmadığını anlamak için ,laboratuvarımızda “At ve Eşek DNA ‘sı Aranması” analizi Real Time PCR cihazı ile hassas bir şekilde yapılmaktadır.  İzolasyon için Surefood Prep Animal X kiti ile DNA izolasyonunu gerçekleştirdiğimiz numuneler   Sure Food Animal ID Horse  kiti ile Real time PCR da analiz edilmektedir.  Tespit  limitimiz 5 kopyadır.

 

At ve eşek  DNA’sı aranması analizi TS EN/ISO 17025 TÜRKAK akreditasyon kapsamımızda bulunmakta ve tarafımızca akredite olarak gerçekleştirilmektedir