Gıda İşletmecilerinin Dikkatine

Gıda İşletmecilerinin dikkatine!

 

Gıda üreticileri, Gıda Hijyeni Yönetmeliği’nin 7. Madde 3. Fıkra d) bendinde belirtildiği gibi numune almak ve analiz etmek veya ettirmekle yükümlüdür. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde, Bakanlık denetimlerinde ilk 3 aylık periyotta analiz yaptırılıp yaptırılmadığı sorgulanacaktır. Sonraki periyotlarda analiz yaptırmayan gıda işletmelerine idari yaptırımlar uygulanacaktır.

 

Dolayısıyla tüm gıda işletmeleri yönetmeliğin bu maddesini dikkate alarak gıda analizlerini gerçekleştirmelidir. Bundan sonraki periyotlarda Bakanlık denetimlerinde herhangi bir idari yaptırıma  maruz kalmamak adına bu kriter göz önünde bulundurulmalıdır.